Waarom bent u eigenlijk opgestapt bij Deceuninck? Was er onenigheid met aandeelhouder Francis Van Eeckhout?

Debusschere: "Ik heb daar een fantastische tijd gekend. Ik was er zeven jaar CEO. In een vroegere periode negen jaar in de VS en vier jaar in België. Nu praat ik over Balta, laat ons het daar bij houden."

U was op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarom kiest u voor Balta?

Debusschere:."Balta is een mooi bedrijf. Onder het vorig management is er een heel mooi parcours afgelegd. 2014 en 2015 waren succesjaren. Mijn opdracht is om de continuïteit te verzekeren en verder te groeien, zowel organisch als via acquisities. Lone Star heeft mij echt overtuigd van hun ambitieniveau en dat heeft mij geholpen om die stap te zetten. Ik heb niet lang getwijfeld."

Wat zijn uw plannen met de tapijtgroep?

Debusschere: "Ik zal eerst veel luisteren en veel leren. We hebben een businessplan maar ik geef daar op dit moment geen commentaar op. Ik doe nu de ronde van alle fabrieken en de grote klanten. Binnen honderd dagen kan ik daar meer over zeggen."

U hebt ervaring met de vloerbekledingssector, u hebt voor Unilin gewerkt?

Debusschere:."Ik denk dat er een goede match is tussen mijn ervaring en wat nodig is bij Balta. Ik heb ervaring met multinationale productiebedrijven in de Verenigde Staten, Europa en Turkije. Mijn kennis van de vloerbekledingsindustrie is redelijk beperkt. Ik ken enkel iets van de harde vloeren als vroeger lid van het directiecomité van Unilin. Ik ben nu zeer snel aan het leren hoe het werkt in de zachte vloeren. Wat vooral aantrekkelijk is bij Balta is dat het echt een wereldleider is. Wij zijn op dit moment de nummer twee in karpetten en ook de nummer één in Europa op het vlak van kamerbreed tapijt. Het feit dat Balta marktleider is, was ook de reden van Lone Star om dit bedrijf te kopen. Op basis van zo'n positie kan je de winstgevende groei veel beter verder zetten."

Lone Star Funds is eigenaar van Balta, hoe kijkt u naar de private equity-wereld?

Debusschere: "Ik was zelf nog niet actief in een private equity-bedrijf. Maar die sector is zeer rationeel en ik kijk uit naar een positieve ervaring."

Debusschere: "Ik heb daar een fantastische tijd gekend. Ik was er zeven jaar CEO. In een vroegere periode negen jaar in de VS en vier jaar in België. Nu praat ik over Balta, laat ons het daar bij houden." Debusschere:."Balta is een mooi bedrijf. Onder het vorig management is er een heel mooi parcours afgelegd. 2014 en 2015 waren succesjaren. Mijn opdracht is om de continuïteit te verzekeren en verder te groeien, zowel organisch als via acquisities. Lone Star heeft mij echt overtuigd van hun ambitieniveau en dat heeft mij geholpen om die stap te zetten. Ik heb niet lang getwijfeld." Debusschere: "Ik zal eerst veel luisteren en veel leren. We hebben een businessplan maar ik geef daar op dit moment geen commentaar op. Ik doe nu de ronde van alle fabrieken en de grote klanten. Binnen honderd dagen kan ik daar meer over zeggen." Debusschere:."Ik denk dat er een goede match is tussen mijn ervaring en wat nodig is bij Balta. Ik heb ervaring met multinationale productiebedrijven in de Verenigde Staten, Europa en Turkije. Mijn kennis van de vloerbekledingsindustrie is redelijk beperkt. Ik ken enkel iets van de harde vloeren als vroeger lid van het directiecomité van Unilin. Ik ben nu zeer snel aan het leren hoe het werkt in de zachte vloeren. Wat vooral aantrekkelijk is bij Balta is dat het echt een wereldleider is. Wij zijn op dit moment de nummer twee in karpetten en ook de nummer één in Europa op het vlak van kamerbreed tapijt. Het feit dat Balta marktleider is, was ook de reden van Lone Star om dit bedrijf te kopen. Op basis van zo'n positie kan je de winstgevende groei veel beter verder zetten." Debusschere: "Ik was zelf nog niet actief in een private equity-bedrijf. Maar die sector is zeer rationeel en ik kijk uit naar een positieve ervaring."