TNT verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden in 2015 aanhouden, vooral in de voor het bedrijf belangrijke West-Europese markt. Dat meldde het Nederlandse koeriersbedrijf dinsdag bij de presentatie van de resultaten van 2014.

Verbetering in 2016

TNT verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden in 2015 aanhouden, vooral in de voor het bedrijf belangrijke West-Europese markt. In die moeilijke markt worden verschillende nieuwe logistieke faciliteiten geopend en wordt een gestart met de verdere hervorming van het bedrijf. Daarvoor worden flinke kosten gemaakt. Een verbetering in de resultaten wordt pas vanaf 2016 verwacht, zei topman Tex Gunning in een verklaring.

Het bedrijf zet in op de verbetering en uitbreiding van zijn Europese netwerk, zowel op de weg als in de lucht. Daarbij wordt vooral gemikt op dienstverlening aan kleine en middelgrote bedrijven. Op die manier kunnen klanten die de afgelopen jaren zijn weggelopen weer worden teruggewonnen, verwacht Gunning. De omzetgroei moet dan vanaf 2016 gelijke tred kunnen houden met de groei van de economie.

Slabakkend 2014

TNT zag de omzet vorig kwartaal met 1,6 procent stijgen naar 1,8 miljard euro. Daarop werd een nettoverlies geleden van 137 miljoen euro. Dat kwam onder meer door eenmalige lasten van 77 miljoen euro, die samenhangen met de verslechterde vooruitzichten in diverse markten.

In heel 2014 zakte de omzet met ruim 3 procent, naar 6,7 miljard euro. Het nettoverlies groeide met 60 procent naar 195 miljoen euro. Het bedrijf haalt in financiële bericht ook de negatieve impact aan van de stakingen van eind 2014 op de activiteiten in de luchthaven van Luik. TNT heeft in Luik zijn belangrijkste cargohub voor luchttransport. Volgens de website worden er elke nacht 40 vliegtuigen en 125 trucks behandeld. (Belga/NS)

TNT verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden in 2015 aanhouden, vooral in de voor het bedrijf belangrijke West-Europese markt. Dat meldde het Nederlandse koeriersbedrijf dinsdag bij de presentatie van de resultaten van 2014.TNT verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden in 2015 aanhouden, vooral in de voor het bedrijf belangrijke West-Europese markt. In die moeilijke markt worden verschillende nieuwe logistieke faciliteiten geopend en wordt een gestart met de verdere hervorming van het bedrijf. Daarvoor worden flinke kosten gemaakt. Een verbetering in de resultaten wordt pas vanaf 2016 verwacht, zei topman Tex Gunning in een verklaring. Het bedrijf zet in op de verbetering en uitbreiding van zijn Europese netwerk, zowel op de weg als in de lucht. Daarbij wordt vooral gemikt op dienstverlening aan kleine en middelgrote bedrijven. Op die manier kunnen klanten die de afgelopen jaren zijn weggelopen weer worden teruggewonnen, verwacht Gunning. De omzetgroei moet dan vanaf 2016 gelijke tred kunnen houden met de groei van de economie.TNT zag de omzet vorig kwartaal met 1,6 procent stijgen naar 1,8 miljard euro. Daarop werd een nettoverlies geleden van 137 miljoen euro. Dat kwam onder meer door eenmalige lasten van 77 miljoen euro, die samenhangen met de verslechterde vooruitzichten in diverse markten. In heel 2014 zakte de omzet met ruim 3 procent, naar 6,7 miljard euro. Het nettoverlies groeide met 60 procent naar 195 miljoen euro. Het bedrijf haalt in financiële bericht ook de negatieve impact aan van de stakingen van eind 2014 op de activiteiten in de luchthaven van Luik. TNT heeft in Luik zijn belangrijkste cargohub voor luchttransport. Volgens de website worden er elke nacht 40 vliegtuigen en 125 trucks behandeld. (Belga/NS)