Biotechnologiebedrijf TiGenix heeft extra werkkapitaal van ongeveer 12 miljoen euro nodig om de komende twaalf maanden te overbruggen. Dat blijkt uit een financiële update van het bedrijf uit Leuven.

TiGenix kon de omzet van ChondroCelect - een product voor kraakbeenherstel - in de eerste zes maanden van het jaar 55 procent optrekken tot 2,3 miljoen euro. Die omzet wordt vooral gedragen door de verkoop in België en Nederland, maar het bedrijf hoopt in de tweede jaarhelft op een grotere bijdrage vanuit het VK en Spanje, en nog een verdere stijging in 2014. Over het eerste halfjaar resulteerde dat niettemin in een verlies van 8,9 miljoen euro, tegenover 10 miljoen euro een jaar eerder.

De daling is het gevolg van kostenbeheer. Het bedrijf gebruikte 1,2 miljoen euro cash per maand. Eind juli had TiGenix nog een cashpositie van 8,9 miljoen euro, na de onderhandse plaatsing in juli die 6,5 miljoen euro opleverde.

Maar om de komende twaalf maanden te overbruggen, is 12 miljoen euro extra werkkapitaal nodig. Het biotechbedrijf zou dat bedrag willen verwerven via een hogere omzet, het vinden van een partner voor CX601 (een geneesmiddel in ontwikkeling), het te gelde maken van activa, subsidies,en via de uitgifte van aandelen.
(Belga/BO)

Biotechnologiebedrijf TiGenix heeft extra werkkapitaal van ongeveer 12 miljoen euro nodig om de komende twaalf maanden te overbruggen. Dat blijkt uit een financiële update van het bedrijf uit Leuven. TiGenix kon de omzet van ChondroCelect - een product voor kraakbeenherstel - in de eerste zes maanden van het jaar 55 procent optrekken tot 2,3 miljoen euro. Die omzet wordt vooral gedragen door de verkoop in België en Nederland, maar het bedrijf hoopt in de tweede jaarhelft op een grotere bijdrage vanuit het VK en Spanje, en nog een verdere stijging in 2014. Over het eerste halfjaar resulteerde dat niettemin in een verlies van 8,9 miljoen euro, tegenover 10 miljoen euro een jaar eerder. De daling is het gevolg van kostenbeheer. Het bedrijf gebruikte 1,2 miljoen euro cash per maand. Eind juli had TiGenix nog een cashpositie van 8,9 miljoen euro, na de onderhandse plaatsing in juli die 6,5 miljoen euro opleverde. Maar om de komende twaalf maanden te overbruggen, is 12 miljoen euro extra werkkapitaal nodig. Het biotechbedrijf zou dat bedrag willen verwerven via een hogere omzet, het vinden van een partner voor CX601 (een geneesmiddel in ontwikkeling), het te gelde maken van activa, subsidies,en via de uitgifte van aandelen. (Belga/BO)