Dat Thrombogenics uiteindelijk toch niet wordt verkocht, is beslist na een strategische review van het bedrijf, die vier maanden duurde.

ThromboGenics kondigde eind februari aan dat het de strategische opties voor het bedrijf ging onderzoeken. Op een bepaald moment was er sprake van zes mogelijke overnamekandidaten, maar nadien bleef het lange tijd stil.

De duidelijkheid kwam dinsdag. "Na een beoordeling van verschillende strategische opties, waaronder de verkoop van de hele onderneming, heeft de raad van bestuur van ThromboGenics beslist om verder te gaan als een 'stand alone'-bedrijf", meldt het biofarmabedrijf in een persbericht. "De gesprekken over een potentieel partnerschap voor de commercialisering van Jetrea in de VS worden voortgezet."

ThromboGenics laat dinsdag ook weten dat financieel directeur (CFO) Chris Buyse het bedrijf eind juni verlaat. Luc Philips, voormalig CFO van KBC Groep, wordt interim-CFO tijdens de zoektocht naar een nieuwe financieel directeur.

In een reactie opende het Thrombogenics-aandeel dinsdagmorgen 25 procent lager op 10,75 euro. Maandag was het aandeel ThromboGenics al meer dan 11 procent gezakt.(Belga/BO)

Dat Thrombogenics uiteindelijk toch niet wordt verkocht, is beslist na een strategische review van het bedrijf, die vier maanden duurde. ThromboGenics kondigde eind februari aan dat het de strategische opties voor het bedrijf ging onderzoeken. Op een bepaald moment was er sprake van zes mogelijke overnamekandidaten, maar nadien bleef het lange tijd stil. De duidelijkheid kwam dinsdag. "Na een beoordeling van verschillende strategische opties, waaronder de verkoop van de hele onderneming, heeft de raad van bestuur van ThromboGenics beslist om verder te gaan als een 'stand alone'-bedrijf", meldt het biofarmabedrijf in een persbericht. "De gesprekken over een potentieel partnerschap voor de commercialisering van Jetrea in de VS worden voortgezet." ThromboGenics laat dinsdag ook weten dat financieel directeur (CFO) Chris Buyse het bedrijf eind juni verlaat. Luc Philips, voormalig CFO van KBC Groep, wordt interim-CFO tijdens de zoektocht naar een nieuwe financieel directeur. In een reactie opende het Thrombogenics-aandeel dinsdagmorgen 25 procent lager op 10,75 euro. Maandag was het aandeel ThromboGenics al meer dan 11 procent gezakt.(Belga/BO)