Het Leuvense biotechbedrijf ThromboGenics is de winnaar van de Scrip Award voor beste licentieakkoord van 2012.

De Scrip Awards zijn de meest prestigieuze internationale onderscheidingen in de biotech- en farmasector. ThromboGenics won de award voor zijn deal met Novartis-dochter Alcon. Die zal het oogmedicijn Jetrea commercialiseren buiten de VS.

Ook het Belgisch-Nederlandse Galapagos was genomineerd in de categorieën 'biotechbedrijf van het jaar' en 'licentiedeal van het jaar'. De Scrip Awards werden gisterenavond in Londen toegekend door een jury van topexperts uit de sector.

ThromboGenics was ook genomineerd voor biotechbedrijf van het jaar. CEO Patrik De Haes was bovendien genomineerd in de categorie topman van het jaar. (BE.L.)

Het Leuvense biotechbedrijf ThromboGenics is de winnaar van de Scrip Award voor beste licentieakkoord van 2012.De Scrip Awards zijn de meest prestigieuze internationale onderscheidingen in de biotech- en farmasector. ThromboGenics won de award voor zijn deal met Novartis-dochter Alcon. Die zal het oogmedicijn Jetrea commercialiseren buiten de VS.Ook het Belgisch-Nederlandse Galapagos was genomineerd in de categorieën 'biotechbedrijf van het jaar' en 'licentiedeal van het jaar'. De Scrip Awards werden gisterenavond in Londen toegekend door een jury van topexperts uit de sector.ThromboGenics was ook genomineerd voor biotechbedrijf van het jaar. CEO Patrik De Haes was bovendien genomineerd in de categorie topman van het jaar. (BE.L.)