Thomas Cook, de nummer twee op de Europese reismarkt, verkeert al een tijd in zwaar weer. Op 22 november kelderde het aandeel met 77 procent nadat bekendraakte dat de groep moest zien af te rekenen met niet minder dan 902,5 miljoen pond (1 miljard euro) schulden. De reisgroep moest daarbij toegeven dat het aantal boekingen fors afnam als gevolg van de Arabische Lente en de crisis in Groot-Brittannië. Na de koersval werden de jaarresultaten uitgesteld om het pad naar de onderhandelingen met de banken te effenen.

Uiteindelijk blijkt dat Thomas Cook een jaarverlies incasseert van 521 miljoen pond (616 miljoen euro) tegenover 2,6 miljoen pond een jaar eerder. De 170-jarige touroperator heeft daarbij beslist in Groot-Brittannië 200 agentschappen te sluiten. De Belgische afdeling - Thomas Cook Belgium - geldt als een van de beste leerlingen van de klas binnen de groep. De Belgische poot slaagde er het voorbije jaar in zowel de winst, de omzet als het aantal klanten op te drijven. (Belga/BO)

Thomas Cook, de nummer twee op de Europese reismarkt, verkeert al een tijd in zwaar weer. Op 22 november kelderde het aandeel met 77 procent nadat bekendraakte dat de groep moest zien af te rekenen met niet minder dan 902,5 miljoen pond (1 miljard euro) schulden. De reisgroep moest daarbij toegeven dat het aantal boekingen fors afnam als gevolg van de Arabische Lente en de crisis in Groot-Brittannië. Na de koersval werden de jaarresultaten uitgesteld om het pad naar de onderhandelingen met de banken te effenen.Uiteindelijk blijkt dat Thomas Cook een jaarverlies incasseert van 521 miljoen pond (616 miljoen euro) tegenover 2,6 miljoen pond een jaar eerder. De 170-jarige touroperator heeft daarbij beslist in Groot-Brittannië 200 agentschappen te sluiten. De Belgische afdeling - Thomas Cook Belgium - geldt als een van de beste leerlingen van de klas binnen de groep. De Belgische poot slaagde er het voorbije jaar in zowel de winst, de omzet als het aantal klanten op te drijven. (Belga/BO)