Thomas Cook, één van de grootste touroperators van Europa die ook in België actief is, voert gesprekken met zijn schuldeisers. De publicatie van de jaarresultaten werd uitgesteld.

Beleggers reageren ongerust en stuurden het aandeel tot 77 procent lager, het grootste koersverlies ooit. De Belgische reiziger hoeft niets te vrezen, zo maakt een woordvoerder van Thomas Cook in België duidelijk.

Arabische Lente

Thomas Cook zou onderhandelingen voeren met de banken-schuldeisers over nieuwe kredieten. De groep liet eerder al verstaan dat de boekingen zijn teruggevallen, als gevolg van de Arabische Lente en de crisis in Groot-Brittannië.

1 miljard euro schulden

Nu luidt het dat de liquiditeitspositie is verslechterd. De groep torst voor 902,5 miljoen pond (zo'n 1 miljard euro) schulden. Er is geen probleem om de lopende kredieten terug te betalen, klinkt het.

Jaarresultaten uitgesteld

Omdat het winterseizoen traditioneel een zwakkere periode is voor

een touroperator, wil men zich wapenen. De publicatie van de

jaarresultaten wordt uitgesteld tot de gesprekken met de banken zijn afgelopen.

Beleggers stuurden het aandeel van Thomas Cook fors lager. De

marktwaarde zakte tot 82 miljoen pond (94,8 miljoen euro).

Volgens Britse media zou Thomas Cook in Groot-Brittannië 200

reisbureaus willen sluiten en zes vliegtuigen aan de grond houden. (Belga/EE)

Thomas Cook, één van de grootste touroperators van Europa die ook in België actief is, voert gesprekken met zijn schuldeisers. De publicatie van de jaarresultaten werd uitgesteld. Beleggers reageren ongerust en stuurden het aandeel tot 77 procent lager, het grootste koersverlies ooit. De Belgische reiziger hoeft niets te vrezen, zo maakt een woordvoerder van Thomas Cook in België duidelijk. Arabische Lente Thomas Cook zou onderhandelingen voeren met de banken-schuldeisers over nieuwe kredieten. De groep liet eerder al verstaan dat de boekingen zijn teruggevallen, als gevolg van de Arabische Lente en de crisis in Groot-Brittannië. 1 miljard euro schulden Nu luidt het dat de liquiditeitspositie is verslechterd. De groep torst voor 902,5 miljoen pond (zo'n 1 miljard euro) schulden. Er is geen probleem om de lopende kredieten terug te betalen, klinkt het. Jaarresultaten uitgesteld Omdat het winterseizoen traditioneel een zwakkere periode is voor een touroperator, wil men zich wapenen. De publicatie van de jaarresultaten wordt uitgesteld tot de gesprekken met de banken zijn afgelopen. Beleggers stuurden het aandeel van Thomas Cook fors lager. De marktwaarde zakte tot 82 miljoen pond (94,8 miljoen euro). Volgens Britse media zou Thomas Cook in Groot-Brittannië 200 reisbureaus willen sluiten en zes vliegtuigen aan de grond houden. (Belga/EE)