Volgens sectorfederatie Fedustria lijdt de textielsector onder de toenemende grondstoffenprijzen in combinatie met bevoorradingsproblemen. De sector kan de prijsstijgingen van de grondstoffen bovendien niet doorrekenen omdat in de contracten geen prijsherzieningsclause staat. Fedustria vraagt de overheid om begrip.

Fabrikanten die leveren aan de overheid, zijn gebonden aan bepaalde regels, zoals het tijdig leveren. Als dat niet gerespecteerd wordt, zijn er boeteclausules. Bedrijven kunnen echter niets doen aan het feit dat ze niet op tijd kunnen leveren, aangezien de bevoorrading van de grondstoffen hapert.

De hoog opgelopen katoenprijs zorgde ervoor dat de katoenspinnerijen de productie gingen afremmen om niet opgezadeld te zitten met dure voorraden, luidt het. De levertermijnen voor grondstoffen liepen op naar 4 tot 6 maanden, terwijl het normaal om 3 tot 4 weken gaat.

Volgens sectorfederatie Fedustria lijdt de textielsector onder de toenemende grondstoffenprijzen in combinatie met bevoorradingsproblemen. De sector kan de prijsstijgingen van de grondstoffen bovendien niet doorrekenen omdat in de contracten geen prijsherzieningsclause staat. Fedustria vraagt de overheid om begrip. Fabrikanten die leveren aan de overheid, zijn gebonden aan bepaalde regels, zoals het tijdig leveren. Als dat niet gerespecteerd wordt, zijn er boeteclausules. Bedrijven kunnen echter niets doen aan het feit dat ze niet op tijd kunnen leveren, aangezien de bevoorrading van de grondstoffen hapert. De hoog opgelopen katoenprijs zorgde ervoor dat de katoenspinnerijen de productie gingen afremmen om niet opgezadeld te zitten met dure voorraden, luidt het. De levertermijnen voor grondstoffen liepen op naar 4 tot 6 maanden, terwijl het normaal om 3 tot 4 weken gaat.