Er werken bijna 1.400 mensen voor het Texaanse oliebedrijf. De bonussen kosten Hildebrand bijna 140 miljoen dollar.

Het is niet voor het eerst dat de werknemers van Hilcorp in de bonusprijzen vallen. Vijf jaar geleden mochten zij kiezen uit een auto ter waarde van 50.000 dollar of een uitbetaling van 35.000 dollar nadat het doel van het bedrijf om de productie te verdubbelen was bereikt. Dit jaar werd de productie opnieuw verdubbeld. De bonus was trouwens aangekondigd voor het geval het bedrijf die doelstelling haalde.

Hildebrand heeft een geschat vermogen van 5,9 miljard dollar, waarmee hij volgens zakenblad Forbes op de 73ste plaats komt in de ranglijst van rijke Amerikanen. Hij zou het personeel met de enorme bonussen willen motiveren. Hilcorp staat bekend als een van de beste Amerikaanse bedrijven om bij te werken (op die ranglijst klasseert Forbes het bedrijf op de 20ste plaats).

Donuts

Hilcorp, dat aan oliewinning doet, onder meer in Texas en Louisiana, werd in 1989 opgericht. Het bedrijf heeft zijn zetel in Houston, Texas, maar Hildebrand brengt een groot deel van zijn tijd in Colorado door, waar hij een ranch heeft die honderden hectaren groot is, en die ooit toebehoorde aan zanger John Denver.

Hildebrand is ook een donut-fanaat die, omdat de gewone donuts hem niet helemaal bevallen, samen met zijn vrouw in Houston een eigen winkel is begonnen.

(Belga/RR)

Er werken bijna 1.400 mensen voor het Texaanse oliebedrijf. De bonussen kosten Hildebrand bijna 140 miljoen dollar. Het is niet voor het eerst dat de werknemers van Hilcorp in de bonusprijzen vallen. Vijf jaar geleden mochten zij kiezen uit een auto ter waarde van 50.000 dollar of een uitbetaling van 35.000 dollar nadat het doel van het bedrijf om de productie te verdubbelen was bereikt. Dit jaar werd de productie opnieuw verdubbeld. De bonus was trouwens aangekondigd voor het geval het bedrijf die doelstelling haalde. Hildebrand heeft een geschat vermogen van 5,9 miljard dollar, waarmee hij volgens zakenblad Forbes op de 73ste plaats komt in de ranglijst van rijke Amerikanen. Hij zou het personeel met de enorme bonussen willen motiveren. Hilcorp staat bekend als een van de beste Amerikaanse bedrijven om bij te werken (op die ranglijst klasseert Forbes het bedrijf op de 20ste plaats).Hilcorp, dat aan oliewinning doet, onder meer in Texas en Louisiana, werd in 1989 opgericht. Het bedrijf heeft zijn zetel in Houston, Texas, maar Hildebrand brengt een groot deel van zijn tijd in Colorado door, waar hij een ranch heeft die honderden hectaren groot is, en die ooit toebehoorde aan zanger John Denver. Hildebrand is ook een donut-fanaat die, omdat de gewone donuts hem niet helemaal bevallen, samen met zijn vrouw in Houston een eigen winkel is begonnen.(Belga/RR)