In dat eerste kwartaal stegen de opbrengsten 4 procent tot 567,3 miljoen euro. Het recurrente courante resultaat (REBIT) was in het eerste kwartaal opnieuw positief. Onder de streep blijft de groep wel nog verlieslatend. Dat verlies daalde wel van 6,2 miljoen euro over de eerste drie maanden vorig jaar naar 5,1 miljoen dit jaar.

In januari en februari had de buitengewoon lange en koude winter een negatieve impact op de activiteiten van de groep, aldus Tessenderlo. Een veel beter resultaat was er in maart.

In de vooruitzichten luidt het dat de groep, op basis van de huidige resultaten, uitgaat van een geleidelijk herstel in 2010 met uiteenlopende prestaties in de verschillende activiteiten. In het verlengde van de sterke prestatie op het einde van het eerste kwartaal verwacht de groep een verdere verbetering van de winstgevendheid van de groep in het tweede kwartaal, dat traditioneel het sterkste kwartaal van het jaar is. De zichtbaarheid op de tweede jaarhelft blijft echter beperkt, waardoor het niet eenvoudig te voorspellen is in welke mate deze periode zal bijdragen aan het resultaat van de groep over het volledige boekjaar.

In dat eerste kwartaal stegen de opbrengsten 4 procent tot 567,3 miljoen euro. Het recurrente courante resultaat (REBIT) was in het eerste kwartaal opnieuw positief. Onder de streep blijft de groep wel nog verlieslatend. Dat verlies daalde wel van 6,2 miljoen euro over de eerste drie maanden vorig jaar naar 5,1 miljoen dit jaar. In januari en februari had de buitengewoon lange en koude winter een negatieve impact op de activiteiten van de groep, aldus Tessenderlo. Een veel beter resultaat was er in maart. In de vooruitzichten luidt het dat de groep, op basis van de huidige resultaten, uitgaat van een geleidelijk herstel in 2010 met uiteenlopende prestaties in de verschillende activiteiten. In het verlengde van de sterke prestatie op het einde van het eerste kwartaal verwacht de groep een verdere verbetering van de winstgevendheid van de groep in het tweede kwartaal, dat traditioneel het sterkste kwartaal van het jaar is. De zichtbaarheid op de tweede jaarhelft blijft echter beperkt, waardoor het niet eenvoudig te voorspellen is in welke mate deze periode zal bijdragen aan het resultaat van de groep over het volledige boekjaar.