Tessenderlo ontvangt voor de verkoop110 miljoen euro, vrij van cash en schulden, luidt het in het persbericht. Door de verkoop moet het bedrijf wel een eenmalige niet-cash-kost van 158 miljoen euro boeken. De verkoop van de fabrieken in Tessenderlo, Beek, Maastricht en Mazingarbe maakt deel uit van de transactie. Na de verkoop zal Tessenderlo in ons land 1.200 werknemers tellen. Wereldwijd zijn dat er 8.000.

Kerling is Europees marktleider in de sector. Tessenderlo had vorige week al aangekondigd dat het een koper zocht voor zijn pvc- activiteiten. "Deze beslissing kadert in onze aangekondigde toekomststrategie. Tessenderlo Group wil namelijk evolueren naar een specialiteitengroep", luidt het dinsdag.

Tessenderlo ging met Kerling rond mei vorig jaar voor het eerst rond de tafel zitten, nadat eerder onderhandelingen met verschillende partijen afgesprongen waren. Topman Coenen verwacht dat de rendabiliteit van Tessenderlo dankzij de overname de komende jaren zal verbeteren, ondanks de eenmalige niet-cash-kost van 158 miljoen euro. "De sector schreeuwt al jaren om geherstructureerd te worden, maar de industrie slaagt er niet in. Heel wat pvc-producenten zijn vandaag bereid om hun activiteiten gratis van de hand te doen," voegt de topman eraan toe.

De verkoop moet wel nog worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteiten.

(belga/BO)

Tessenderlo ontvangt voor de verkoop110 miljoen euro, vrij van cash en schulden, luidt het in het persbericht. Door de verkoop moet het bedrijf wel een eenmalige niet-cash-kost van 158 miljoen euro boeken. De verkoop van de fabrieken in Tessenderlo, Beek, Maastricht en Mazingarbe maakt deel uit van de transactie. Na de verkoop zal Tessenderlo in ons land 1.200 werknemers tellen. Wereldwijd zijn dat er 8.000. Kerling is Europees marktleider in de sector. Tessenderlo had vorige week al aangekondigd dat het een koper zocht voor zijn pvc- activiteiten. "Deze beslissing kadert in onze aangekondigde toekomststrategie. Tessenderlo Group wil namelijk evolueren naar een specialiteitengroep", luidt het dinsdag. Tessenderlo ging met Kerling rond mei vorig jaar voor het eerst rond de tafel zitten, nadat eerder onderhandelingen met verschillende partijen afgesprongen waren. Topman Coenen verwacht dat de rendabiliteit van Tessenderlo dankzij de overname de komende jaren zal verbeteren, ondanks de eenmalige niet-cash-kost van 158 miljoen euro. "De sector schreeuwt al jaren om geherstructureerd te worden, maar de industrie slaagt er niet in. Heel wat pvc-producenten zijn vandaag bereid om hun activiteiten gratis van de hand te doen," voegt de topman eraan toe. De verkoop moet wel nog worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteiten.(belga/BO)