Tessenderlo Group verkoopt een fabriek in Italië en twee elektrische centrales. Daarmee verlaat Tessenderlo Italië. Dat heeft de chemiegroep gespecialiseerd in producten voor landbouw en voeding, maandag bekendgemaakt.

De groep verkoopt Tessenderlo Partecipazioni en diens dochteronderneming Tessenderlo Italia aan de private industriële holding International Chemical Investors Group. Het gaat om een productievestiging in Pieve Vergonte met een elektrolyse- en chlooraromatenafdeling en twee elektriciteitscentrales op waterkracht. Een verkoopsbedrag is niet bekendgemaakt.

In Pieve Vergonte, waar 113 mensen werken, worden aromatische chloorproducten en gespecialiseerde dichloortoluenen gemaakt. Die zijn bestemd voor de landbouw en farmasector. Tessenderlo doet de activiteiten van de hand omdat ze niet meer aansluiten op de kernactiviteiten van de groep.

De omzet van Tessenderlo Italia bedroeg in 2012 30 miljoen euro, op een totale geconsolideerde groepsomzet van 2,1 miljard euro. (Belga/BO)

Tessenderlo Group verkoopt een fabriek in Italië en twee elektrische centrales. Daarmee verlaat Tessenderlo Italië. Dat heeft de chemiegroep gespecialiseerd in producten voor landbouw en voeding, maandag bekendgemaakt.De groep verkoopt Tessenderlo Partecipazioni en diens dochteronderneming Tessenderlo Italia aan de private industriële holding International Chemical Investors Group. Het gaat om een productievestiging in Pieve Vergonte met een elektrolyse- en chlooraromatenafdeling en twee elektriciteitscentrales op waterkracht. Een verkoopsbedrag is niet bekendgemaakt. In Pieve Vergonte, waar 113 mensen werken, worden aromatische chloorproducten en gespecialiseerde dichloortoluenen gemaakt. Die zijn bestemd voor de landbouw en farmasector. Tessenderlo doet de activiteiten van de hand omdat ze niet meer aansluiten op de kernactiviteiten van de groep. De omzet van Tessenderlo Italia bedroeg in 2012 30 miljoen euro, op een totale geconsolideerde groepsomzet van 2,1 miljard euro. (Belga/BO)