Tessenderlo zette vooral in het laatste kwartaal van 2015 sterke cijfers neer, met beter dan verwachte prestaties van alle segmenten.

Over heel het jaar werd een omzet geboekt van 1,589 miljard euro. Dat stemt overeen met een stijging met dik 13 procent, en is beter dan de 1,55 miljard euro die analisten hadden verwacht.

Onder de streep bleef 81,9 miljoen euro over, of 55,2 procent beter dan het vorige jaar. De rebitda (recurrente winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg met 34,2 procent tot 180,4 miljoen euro, tegen 171 miljoen euro die door analisten was verwacht.

De groep verwacht dat de rebitda in 2016 met 15 tot 20 procent zou kunnen groeien. Tessenderlo benadrukt wel dat ze momenteel opereert in volatiele economische en financiële omstandigheden.

Het aandeel noteert dinsdag rond de middag bijna 9 procent hoger tot 27,63 euro.

Sterke man Luc Tack, die de bedrijven Tessenderlo en Picanol wil fuseren, botste met zijn plannen eind januari op tegenstand van misnoegde Tesenderlo-aandeelhouders.

(Belga/BO)

Tessenderlo zette vooral in het laatste kwartaal van 2015 sterke cijfers neer, met beter dan verwachte prestaties van alle segmenten. Over heel het jaar werd een omzet geboekt van 1,589 miljard euro. Dat stemt overeen met een stijging met dik 13 procent, en is beter dan de 1,55 miljard euro die analisten hadden verwacht. Onder de streep bleef 81,9 miljoen euro over, of 55,2 procent beter dan het vorige jaar. De rebitda (recurrente winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg met 34,2 procent tot 180,4 miljoen euro, tegen 171 miljoen euro die door analisten was verwacht. De groep verwacht dat de rebitda in 2016 met 15 tot 20 procent zou kunnen groeien. Tessenderlo benadrukt wel dat ze momenteel opereert in volatiele economische en financiële omstandigheden. Het aandeel noteert dinsdag rond de middag bijna 9 procent hoger tot 27,63 euro. Sterke man Luc Tack, die de bedrijven Tessenderlo en Picanol wil fuseren, botste met zijn plannen eind januari op tegenstand van misnoegde Tesenderlo-aandeelhouders.(Belga/BO)