In totaal zoekt het bedrijf op korte termijn zo'n 20 mensen, schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen donderdag.

Het gaat voornamelijk om functies in onderhoud en productie, maar ook een aantal in ondersteunende diensten zoals aankoop en HR. "Een paar van die functies zijn nieuw, maar de meeste van de huidige vacatures waren door de crisis 'on hold' geplaatst", zegt talent manager Ilse Claes.

"Nu de vraag weer aantrekt en er zich weer opportuniteiten voordoen, zoeken we extra mensen om onze organisatie te versterken, zowel in de productie als in de verkoop", luidt het. Ook de komende maanden voorziet Tessenderlo nog aanwervingen.

Op een totale tewerkstelling van 1.300 personen in Tessenderlo en Ham lijkt 20 extra mensen niet veel. Maar het zorgt volgens de kranten wel voor een ander geluid bij de multinational. In 2007 schrapte het bedrijf nog ongeveer 200 jobs in de Limburgse vestigingen.

Tot slot stelt ook Tessenderlo Group vast dat bepaalde technische profielen moeilijk in te vullen zijn.

In totaal zoekt het bedrijf op korte termijn zo'n 20 mensen, schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen donderdag. Het gaat voornamelijk om functies in onderhoud en productie, maar ook een aantal in ondersteunende diensten zoals aankoop en HR. "Een paar van die functies zijn nieuw, maar de meeste van de huidige vacatures waren door de crisis 'on hold' geplaatst", zegt talent manager Ilse Claes. "Nu de vraag weer aantrekt en er zich weer opportuniteiten voordoen, zoeken we extra mensen om onze organisatie te versterken, zowel in de productie als in de verkoop", luidt het. Ook de komende maanden voorziet Tessenderlo nog aanwervingen. Op een totale tewerkstelling van 1.300 personen in Tessenderlo en Ham lijkt 20 extra mensen niet veel. Maar het zorgt volgens de kranten wel voor een ander geluid bij de multinational. In 2007 schrapte het bedrijf nog ongeveer 200 jobs in de Limburgse vestigingen. Tot slot stelt ook Tessenderlo Group vast dat bepaalde technische profielen moeilijk in te vullen zijn.