De directie heeft de beslissing om de productie te stoppen zolang mogelijk willen uitstellen. "We hebben tot op het laatste moment gehoopt dat de rede zou zegevieren, want een bedrijf stilleggen is een zeer omvangrijke operatie met zware gevolgen", zegt woordvoerder Kathleen Iwens.

Volgens de woordvoerster is de beslissing tot sluiting 'drastisch maar noodzakelijk' om technische en om veiligheidsredenen. De opslagtanks zwavelzuur bereiken hun maximale capaciteit door gebrek aan productie in de andere afdelingen, waardoor intern geen afname kan gebeuren. Klanten en andere direct betrokkenen worden op de hoogte gebracht. "Dit zet onze relaties met de klanten en onze reputatie als betrouwbare leverancier op de helling," voegt Iwens eraan toe. De schade zou in de miljoenen lopen. Er zijn intussen nieuwe gesprekken met de vakbonden gepland.

Het conflict met de bonden draait om een herstructurering die 170 van de 500 jobs bedreigt. Om milieuredenen, wordt tegen eind dit jaar namelijk de fosfaatafdeling gesloten.

Bij Tessenderlo Chemie in Ham werd al sinds vorige week woensdag gestaakt, nadat de directie bekendmaakte dat ze een deel van de activiteiten aan derden wil uitbesteden. Het bedrijf draaide sindsdien op minimumbezetting. (Belga/BO)

De directie heeft de beslissing om de productie te stoppen zolang mogelijk willen uitstellen. "We hebben tot op het laatste moment gehoopt dat de rede zou zegevieren, want een bedrijf stilleggen is een zeer omvangrijke operatie met zware gevolgen", zegt woordvoerder Kathleen Iwens. Volgens de woordvoerster is de beslissing tot sluiting 'drastisch maar noodzakelijk' om technische en om veiligheidsredenen. De opslagtanks zwavelzuur bereiken hun maximale capaciteit door gebrek aan productie in de andere afdelingen, waardoor intern geen afname kan gebeuren. Klanten en andere direct betrokkenen worden op de hoogte gebracht. "Dit zet onze relaties met de klanten en onze reputatie als betrouwbare leverancier op de helling," voegt Iwens eraan toe. De schade zou in de miljoenen lopen. Er zijn intussen nieuwe gesprekken met de vakbonden gepland.Het conflict met de bonden draait om een herstructurering die 170 van de 500 jobs bedreigt. Om milieuredenen, wordt tegen eind dit jaar namelijk de fosfaatafdeling gesloten. Bij Tessenderlo Chemie in Ham werd al sinds vorige week woensdag gestaakt, nadat de directie bekendmaakte dat ze een deel van de activiteiten aan derden wil uitbesteden. Het bedrijf draaide sindsdien op minimumbezetting. (Belga/BO)