Het verlies van de automaker kwam in het tweede kwartaal uit op 293,2 miljoen dollar (bijna 270 miljoen euro), tegenover 184,2 miljoen dollar een jaar eerder. Het was het dertiende kwartaal op rij dat met rode cijfers werd afgesloten. De omzet van het concern steeg met een derde tot 1,3 miljard dollar.

Tesla ligt naar eigen zeggen op koers om in de tweede jaarhelft 50.000 nieuwe auto's van Model S en Model X te verkopen. Onlangs maakte Tesla nog bekend dat de productie in het tweede kwartaal achter ligt bij de eigen verwachtingen, waarmee de vraag rees of de automaker wel aan die doelstelling zou kunnen voldoen.

(Belga/RR)

Het verlies van de automaker kwam in het tweede kwartaal uit op 293,2 miljoen dollar (bijna 270 miljoen euro), tegenover 184,2 miljoen dollar een jaar eerder. Het was het dertiende kwartaal op rij dat met rode cijfers werd afgesloten. De omzet van het concern steeg met een derde tot 1,3 miljard dollar. Tesla ligt naar eigen zeggen op koers om in de tweede jaarhelft 50.000 nieuwe auto's van Model S en Model X te verkopen. Onlangs maakte Tesla nog bekend dat de productie in het tweede kwartaal achter ligt bij de eigen verwachtingen, waarmee de vraag rees of de automaker wel aan die doelstelling zou kunnen voldoen.(Belga/RR)