Shortsellers profiteren van de koersdaling van een aandeel. Met zijn tweet doet Musk uitschijnen dat deze speculanten gesteund worden door de beurswaakhond.

De nieuwe provocatie komt er slechts enkele dagen nadat de Tesla-topman een schikking trof van 20 miljoen dollar met de SEC. Die was een onderzoek geopend na een eerdere tweet van Musk, waarin hij had aangekondigd zijn bedrijf van de beurs te willen halen. Dat zorgde toen voor een opstoot van het Tesla-aandeel en boze reacties bij shortsellers.

Musk kwam met de SEC ook overeen te zullen opstappen als voorzitter van Tesla. De beursautoriteit vroeg aan het bedrijf om de communicatie van zijn topman te controleren.

Het aandeel van de autobouwer ging donderdag na beurs ruim 3 procent lager.

Shortsellers profiteren van de koersdaling van een aandeel. Met zijn tweet doet Musk uitschijnen dat deze speculanten gesteund worden door de beurswaakhond. De nieuwe provocatie komt er slechts enkele dagen nadat de Tesla-topman een schikking trof van 20 miljoen dollar met de SEC. Die was een onderzoek geopend na een eerdere tweet van Musk, waarin hij had aangekondigd zijn bedrijf van de beurs te willen halen. Dat zorgde toen voor een opstoot van het Tesla-aandeel en boze reacties bij shortsellers. Musk kwam met de SEC ook overeen te zullen opstappen als voorzitter van Tesla. De beursautoriteit vroeg aan het bedrijf om de communicatie van zijn topman te controleren. Het aandeel van de autobouwer ging donderdag na beurs ruim 3 procent lager.