De participatie kadert in een akkoord dat de Belgische producent van fijne vleeswaren en verse bereide gerechten in 2011 sloot met GS&DH holdings, de aandeelhouder van Stefano Toselli. Beiden richtten toen een joint venture op in Polen, om bereide gerechten te produceren en te verkopen in Centaal- en Oost-Europa.

Call optie

Toen werd overeengekomen dat Ter Beke een call optie had op de 50 procent aandelen in de Poolse joint venture van GS&DH holdings, en op de aandelen in Stefano Toselli, zodat Ter Beke honderd procent van de aandelen in de Franse pastaproducent kan verwerven. De call opties zouden in 2018 worden gelicht.

Ter Beke gaat de call opties nu sneller dan gepland lichten en al 33 procent van de aandelen van Stefano Toselli verwerven. Het betaalt daarvoor 9,4 miljoen euro. "De gedeeltelijke versnelde lichting van de call optie is een bevestiging van de strategie van de partijen om een sterke Europese bereide maaltijden groep te bouwen", luidt het. Ter Beke behoudt het recht om in 2018 de rest van de aandelen over te nemen.

Stefano Toselli, gevestigd in Normandië, is één van de marktleiders in koelverse en diepvrieslasagne. In 2014 realiseerde het een omzet van 77 miljoen euro, met 235 werknemers. Ter Beke was vorig jaar goed voor bijna 400 miljoen euro omzet, met 1.650 medewerkers. (Belga/NS)

De participatie kadert in een akkoord dat de Belgische producent van fijne vleeswaren en verse bereide gerechten in 2011 sloot met GS&DH holdings, de aandeelhouder van Stefano Toselli. Beiden richtten toen een joint venture op in Polen, om bereide gerechten te produceren en te verkopen in Centaal- en Oost-Europa.Toen werd overeengekomen dat Ter Beke een call optie had op de 50 procent aandelen in de Poolse joint venture van GS&DH holdings, en op de aandelen in Stefano Toselli, zodat Ter Beke honderd procent van de aandelen in de Franse pastaproducent kan verwerven. De call opties zouden in 2018 worden gelicht. Ter Beke gaat de call opties nu sneller dan gepland lichten en al 33 procent van de aandelen van Stefano Toselli verwerven. Het betaalt daarvoor 9,4 miljoen euro. "De gedeeltelijke versnelde lichting van de call optie is een bevestiging van de strategie van de partijen om een sterke Europese bereide maaltijden groep te bouwen", luidt het. Ter Beke behoudt het recht om in 2018 de rest van de aandelen over te nemen. Stefano Toselli, gevestigd in Normandië, is één van de marktleiders in koelverse en diepvrieslasagne. In 2014 realiseerde het een omzet van 77 miljoen euro, met 235 werknemers. Ter Beke was vorig jaar goed voor bijna 400 miljoen euro omzet, met 1.650 medewerkers. (Belga/NS)