Een fonds van Templeton, de belangrijkste aandeelhouder van Barco, heeft zijn belang in het Kortrijkse bedrijf teruggebracht van 4,92 procent tot beneden de drempel van de meldingsplicht van 3 procent.

De verkopen gebeurden tot 12 april, toen het aandeel sloot op 53,70 euro. Templeton meldde de transacties op 18 mei, één dag na de analistendag van Barco.

Jean-Pierre Tanghe, de voormalige investment relations manager en huidige "senior advisor to the CEO" van Barco, sust: "Templeton heeft in het verleden nog wel bewegingen gemaakt. Ons aandeel is de jongste tijd erg gestegen. Het is normaal dat een aandeelhouder op een bepaald moment winst neemt. Tijdens de periode dat Templeton verkocht is het aandeel blijven stijgen. Dat bewijst dat er voldoende vraag is".

Op 20 april, vlak vóór de bekendmaking, sloot Barco op 56,73 euro, een stijging met 1,41 procent over de dag.

Door de verkopen van het betrokken fonds, Franklin Templeton Investments Corp., is Gimv opnieuw de grootste aandeelhouder van het visualisatiebedrijf, met 9,8 procent.

Hoeveel Templeton precies heeft verkocht is niet bekendgemaakt. Templeton houdt via Templeton Investment Counsel LLC zeker nog 636,239 Barco-aandelen aan (4,99 procent). (B.L.)

Een fonds van Templeton, de belangrijkste aandeelhouder van Barco, heeft zijn belang in het Kortrijkse bedrijf teruggebracht van 4,92 procent tot beneden de drempel van de meldingsplicht van 3 procent. De verkopen gebeurden tot 12 april, toen het aandeel sloot op 53,70 euro. Templeton meldde de transacties op 18 mei, één dag na de analistendag van Barco. Jean-Pierre Tanghe, de voormalige investment relations manager en huidige "senior advisor to the CEO" van Barco, sust: "Templeton heeft in het verleden nog wel bewegingen gemaakt. Ons aandeel is de jongste tijd erg gestegen. Het is normaal dat een aandeelhouder op een bepaald moment winst neemt. Tijdens de periode dat Templeton verkocht is het aandeel blijven stijgen. Dat bewijst dat er voldoende vraag is". Op 20 april, vlak vóór de bekendmaking, sloot Barco op 56,73 euro, een stijging met 1,41 procent over de dag. Door de verkopen van het betrokken fonds, Franklin Templeton Investments Corp., is Gimv opnieuw de grootste aandeelhouder van het visualisatiebedrijf, met 9,8 procent. Hoeveel Templeton precies heeft verkocht is niet bekendgemaakt. Templeton houdt via Templeton Investment Counsel LLC zeker nog 636,239 Barco-aandelen aan (4,99 procent). (B.L.)