Telenet moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Huidig CFO Renaat Berckmoes stapt eind september na twaalf jaar dienst op bij het telecombedrijf. Berckmoes verlaat het bedrijf 'op eigen initiatief', zo luidt het in een persbericht. Hij blijft tot eind september zijn functie uitoefenen, 'om de transitie te begeleiden'. Telenet heeft een extern selectieproces opgestart om een nieuwe CFO te rekruteren.

Twaalf jaar Berckmoes begon zijn loopbaan bij Telenet in 2001 en werd eind 2006 CFO. Hij was onder meer betrokken bij alle financieringsoperaties sinds 2001, bij de beursgang van Telenet in 2005 en bij de overnames van Canal+, UPC België en Interkabel. 'In het bijzonder zullen de zeer moeilijke herfinanciering en de doorstart in 2002 me bijblijven', aldus Berckmoes.

Toppers weg Berckmoes is al de derde topman die Telenet dit jaar de rug toekeert. Eind maart stapte voormalig CEO Duco Sickinghe op, nadat de relatie met hoofdaandeelhouder Liberty Global niet meer te herstellen bleek. Hij werd in april opgevolgd door de Australiër John Porter, die tot midden vorig jaar CEO was van Austar United Communications, een Australische dochter van Liberty. Eind juli verlaat ook operationeel directeur (COO) Jan Vorstermans het Mechelse bedrijf.

Tegenkanting Liberty Global kondigde vorig jaar aan Telenet volledig te willen inlijven. Maar tegen het bod van 35 euro kwam heel wat tegenkanting: enkele grote aandeelhouders en de onafhankelijke bestuurders vonden het te laag.

Het Amerikaanse management reageerde ontstemd en wilde duidelijk geen sterke onafhankelijke Belgische dochter. De affaire leidde volgens Sickinghe tot een 'sfeer van schuurpapier'. Uiteindelijk slaagde Liberty Global er slechts in zijn belang met 8 procent op te trekken. (Belga/KVDA)

Telenet moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Huidig CFO Renaat Berckmoes stapt eind september na twaalf jaar dienst op bij het telecombedrijf. Berckmoes verlaat het bedrijf 'op eigen initiatief', zo luidt het in een persbericht. Hij blijft tot eind september zijn functie uitoefenen, 'om de transitie te begeleiden'. Telenet heeft een extern selectieproces opgestart om een nieuwe CFO te rekruteren. Twaalf jaar Berckmoes begon zijn loopbaan bij Telenet in 2001 en werd eind 2006 CFO. Hij was onder meer betrokken bij alle financieringsoperaties sinds 2001, bij de beursgang van Telenet in 2005 en bij de overnames van Canal+, UPC België en Interkabel. 'In het bijzonder zullen de zeer moeilijke herfinanciering en de doorstart in 2002 me bijblijven', aldus Berckmoes. Toppers weg Berckmoes is al de derde topman die Telenet dit jaar de rug toekeert. Eind maart stapte voormalig CEO Duco Sickinghe op, nadat de relatie met hoofdaandeelhouder Liberty Global niet meer te herstellen bleek. Hij werd in april opgevolgd door de Australiër John Porter, die tot midden vorig jaar CEO was van Austar United Communications, een Australische dochter van Liberty. Eind juli verlaat ook operationeel directeur (COO) Jan Vorstermans het Mechelse bedrijf. Tegenkanting Liberty Global kondigde vorig jaar aan Telenet volledig te willen inlijven. Maar tegen het bod van 35 euro kwam heel wat tegenkanting: enkele grote aandeelhouders en de onafhankelijke bestuurders vonden het te laag. Het Amerikaanse management reageerde ontstemd en wilde duidelijk geen sterke onafhankelijke Belgische dochter. De affaire leidde volgens Sickinghe tot een 'sfeer van schuurpapier'. Uiteindelijk slaagde Liberty Global er slechts in zijn belang met 8 procent op te trekken. (Belga/KVDA)