Telenet stopt installateurs in joint venture

John Porter, topman Telenet © belga
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

Ongeveer 300 medewerkers van Telenet krijgen een nieuwe werkgever. Telenet start een joint venture met installatiebedrijf Solutions 30, dat in België bekend is van Janssens Field Services.

Telenet brengt 300 werknemers uit zijn klanten- en netwerk-, installatie- en herstellingsdiensten onder in een joint venture met het Franse Solutions 30. Dat is de grootste Europese installateur van telecom- en ‘smart home’-infrastructuur in bedrijven en woningen. In België is Solutions 30 vooral bekend van Janssens Field Services uit Antwerpen.

Janssens Field Services brengt op zijn beurt ongeveer 350 van zijn 650 werknemers in bij de joint venture. Die krijgt zijn hoofdkantoor in Mechelen en zal voor 70 procent in handen zijn van Solutions 30 en voor 30 procent in handen van Telenet. De resultaten zullen in de rekeningen van Solutions 30 worden geconsolideerd.

Koen Verbergt, nu de CEO van Janssens, wordt de CEO van de joint venture, die nog geen naam heeft. ‘We gaan die samen met de werknemers kiezen’, zegt Verbergt.

De overeenkomst is nog voorwaardelijk. Telenet moet overleggen met de vakbonden. Het verwacht daar geen problemen. Als alles volgens plan loopt, zou de nieuwe organisatie al in de zomer operationeel moeten zijn. De ambities zijn groot. De joint venture moet groeien tot zo’n 100 miljoen euro omzet en 1000 werknemers en aannemers, zegt Telenet in een mededeling.

Janssens Field Serviceszal blijven werken voor Proximus en andere operatoren, zegt Verbergt. Andere grote bedrijven in technische installatiediensten in België zijn onder meer ESAS en APK.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content