"Ter ondersteuning van haar groei, zal de Telenet groep met deze overname bijkomende expertise in huis halen om totaaloplossingen voor bedrijven te ontwerpen, bouwen en beheren", luidt het in persbericht.

Telenet biedt dit nu vooral aan kleine ondernemingen aan en kijkt via de overname ook naar middelgrote en grote ondernemingen.

Nextel is een zogenaamde IT-integrator die actief is bij grote bedrijven, kmo's, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden. Het gaat om meer dan 5.000 klanten. Het bedrijf met vestigingen in Wommelgem en Zaventem telt 315 vaste medewerkers.

De Belgische Mededingingsautoriteit moet nog groen licht geven aan de deal. Financiële details gaf Telenet niet vrij. De overeenkomst werd eind oktober gesloten.

Concreet neemt Telenet de vennootschap TelelinQ en enkele dochtervennootschappen, waaronder Nextel, over. Die activiteiten vertegenwoordigden een omzet van ongeveer 47 miljoen euro in 2016.

De TelelinQ -groep als geheel boekte in 2016 geconsolideerde bedrijfsopbrengsten van bijna 56 miljoen met een bedrijfswinst van 2,3 miljoen. Beide cijfers waren lichtjes beter dan in 2015.

Van de Belgische omzet van 47 miljoen euro kwam 29 miljoen uit Vlaanderen, 9 miljoen uit Brussel en 8,5 miljoen uit Wallonië. Nederland was goed voor bijna 8 miljoen euro.

TelelinQ was hoofdzakelijk in handen van Peter Roelens en Jan Kenis die het bedrijf via een reeks overnames hadden opgebouwd.

"Ter ondersteuning van haar groei, zal de Telenet groep met deze overname bijkomende expertise in huis halen om totaaloplossingen voor bedrijven te ontwerpen, bouwen en beheren", luidt het in persbericht. Telenet biedt dit nu vooral aan kleine ondernemingen aan en kijkt via de overname ook naar middelgrote en grote ondernemingen. Nextel is een zogenaamde IT-integrator die actief is bij grote bedrijven, kmo's, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden. Het gaat om meer dan 5.000 klanten. Het bedrijf met vestigingen in Wommelgem en Zaventem telt 315 vaste medewerkers. De Belgische Mededingingsautoriteit moet nog groen licht geven aan de deal. Financiële details gaf Telenet niet vrij. De overeenkomst werd eind oktober gesloten. Concreet neemt Telenet de vennootschap TelelinQ en enkele dochtervennootschappen, waaronder Nextel, over. Die activiteiten vertegenwoordigden een omzet van ongeveer 47 miljoen euro in 2016. De TelelinQ -groep als geheel boekte in 2016 geconsolideerde bedrijfsopbrengsten van bijna 56 miljoen met een bedrijfswinst van 2,3 miljoen. Beide cijfers waren lichtjes beter dan in 2015. Van de Belgische omzet van 47 miljoen euro kwam 29 miljoen uit Vlaanderen, 9 miljoen uit Brussel en 8,5 miljoen uit Wallonië. Nederland was goed voor bijna 8 miljoen euro. TelelinQ was hoofdzakelijk in handen van Peter Roelens en Jan Kenis die het bedrijf via een reeks overnames hadden opgebouwd.