De Nederlandse uitgeverij Telegraaf Media Groep (TMG) kondigt een nieuwe ontslagronde aan waardoor 350 arbeidsplaatsen sneuvelen. Dat maakt het Nederlandse mediabedrijf donderdag bekend bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers.

De reorganisatie van TMG maakt deel uit van een nieuw besparingsprogramma ter waarde van ongeveer 50 miljoen euro, dat in de tweede helft van het jaar wordt uitgewerkt. De herstructurering komt bovenop de eerder aangekondigde reorganisatie, die ook al ten koste gaat van 350 arbeidsplaatsen.

In 2012 telde TMG nog bijna 3000 werknemers. De kostenbesparingen zijn volgens het bedrijf noodzakelijk om de aanhoudende daling van de inkomsten - vooral uit advertenties - te bestrijden.

Het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf, Sky Radio en socialenetwerksite Hyves zag de omzet afgelopen halfjaar met 2,5 procent dalen tot 274,8 miljoen euro. De advertentie-inkomsten namen daarbij met 6 procent af, de oplage-inkomsten zakten met bijna 3 procent. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 8,8 miljoen euro tot 25,3 miljoen euro.

TMG schat de vooruitzichten voor de rest van het jaar somber in. Zowel de advertentie- als de oplageopbrengsten blijven volgens het bedrijf onder druk staan. Een concrete prgnose voor het volledige boekjaar 2013 werd niet gegeven. (ANP/BO)

De Nederlandse uitgeverij Telegraaf Media Groep (TMG) kondigt een nieuwe ontslagronde aan waardoor 350 arbeidsplaatsen sneuvelen. Dat maakt het Nederlandse mediabedrijf donderdag bekend bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers.De reorganisatie van TMG maakt deel uit van een nieuw besparingsprogramma ter waarde van ongeveer 50 miljoen euro, dat in de tweede helft van het jaar wordt uitgewerkt. De herstructurering komt bovenop de eerder aangekondigde reorganisatie, die ook al ten koste gaat van 350 arbeidsplaatsen.In 2012 telde TMG nog bijna 3000 werknemers. De kostenbesparingen zijn volgens het bedrijf noodzakelijk om de aanhoudende daling van de inkomsten - vooral uit advertenties - te bestrijden. Het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf, Sky Radio en socialenetwerksite Hyves zag de omzet afgelopen halfjaar met 2,5 procent dalen tot 274,8 miljoen euro. De advertentie-inkomsten namen daarbij met 6 procent af, de oplage-inkomsten zakten met bijna 3 procent. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 8,8 miljoen euro tot 25,3 miljoen euro. TMG schat de vooruitzichten voor de rest van het jaar somber in. Zowel de advertentie- als de oplageopbrengsten blijven volgens het bedrijf onder druk staan. Een concrete prgnose voor het volledige boekjaar 2013 werd niet gegeven. (ANP/BO)