Het komt erop neer dat Tecteo, dat zich enige tijd geleden aankondigde als mogelijke overnemer van de activiteiten van Electrawinds, niet wil wachten op de geplande zitting van donderdag 13 maart. Daar zou door de schuldeisers worden gestemd over de hervormingsplannen van Electrawinds.

Tecteo roept nu een nieuwe openbare zitting bijeen - op grond van artikel 41 van de schuldbeschermingsprocedure - dat de rechter de mogelijkheid biedt de procedure van gerechtelijke reorganisatie vroegtijdig te beëindigen. Gebeurt dat niet, dan vraagt Tecteo dat de rechtbank het reorganisatieplan waarover gestemd zal worden, niet homologeert en een wijziging van de beschermingsprocedure zou uitspreken.

"Tecteo laat weten dat het zich verzet tegen het faillissement, omdat het geïnteresseerd is om een deel van de activiteiten over te nemen," luidt het. Dat brengt mee dat de intercommunale een andere procedure wil 'met het oog op de gedwongen overdracht onder gerechtelijk gezag van de activiteiten van Electrawinds'.

In het huidige reorganisatieplan wordt de overdracht van een deel van de activiteiten van Electrawinds voorzien aan een andere overnemer, aldus de rechtbank. (Belga/BO)

Het komt erop neer dat Tecteo, dat zich enige tijd geleden aankondigde als mogelijke overnemer van de activiteiten van Electrawinds, niet wil wachten op de geplande zitting van donderdag 13 maart. Daar zou door de schuldeisers worden gestemd over de hervormingsplannen van Electrawinds. Tecteo roept nu een nieuwe openbare zitting bijeen - op grond van artikel 41 van de schuldbeschermingsprocedure - dat de rechter de mogelijkheid biedt de procedure van gerechtelijke reorganisatie vroegtijdig te beëindigen. Gebeurt dat niet, dan vraagt Tecteo dat de rechtbank het reorganisatieplan waarover gestemd zal worden, niet homologeert en een wijziging van de beschermingsprocedure zou uitspreken. "Tecteo laat weten dat het zich verzet tegen het faillissement, omdat het geïnteresseerd is om een deel van de activiteiten over te nemen," luidt het. Dat brengt mee dat de intercommunale een andere procedure wil 'met het oog op de gedwongen overdracht onder gerechtelijk gezag van de activiteiten van Electrawinds'.In het huidige reorganisatieplan wordt de overdracht van een deel van de activiteiten van Electrawinds voorzien aan een andere overnemer, aldus de rechtbank. (Belga/BO)