Arkite, met zijn hoofdkantoor in de C-Mine Crib in Genk, ontwikkelt en verkoopt de Human Interface Mate (HIM), een augmented reality-technologie die productieoperatoren assisteert. De HIM-technologie maakt gebruik van een 3D-sensor en een projector om de operator in zijn werkgebied te informeren en te begeleiden tijdens het productieproces. "Dankzij de HIM kan een werknemer in een maakbedrijf complexe handelingen uitvoeren met een even grote zekerheid als dat van een robot", stelt Johan Smeyers, de co-CEO van Arkite.

Internationale groei

Het technologiebedrijf, opgericht in 2015 door Johan Smeyers en co-CEO Ives De Saeger, heeft in een tweede financieringsronde meer dan 1,6 miljoen euro extra kapitaal opgehaald. De nieuwe kapitaalronde gebeurde onder leiding van Capricorn Venture Partners. Ook de bestaande aandeelhouders komen volgens de oprichters mee over de brug.

Met het verse kapitaal wil Arkite de internationale groei versnellen. "Arkite heeft klanten in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland", zegt Johan Smeyers. In verschillende fabrieken van CNH Industrial en de Alro Group wordt al met de technologie gewerkt.

Omzet verdrievoudigen

Voor dit jaar rekent Arkite met een team van vijftien mensen op een omzet van ongeveer 800.000 euro. "Volgend jaar willen we naar een dertigtal mensen doorgroeien en onze omzet verdrievoudigen", voorspelt Smeyers. Het team zal voort worden versterkt met onder andere ingenieurs en IT'ers.

Johan Smeyers verwacht in 2018 break-even te draaien. De co-CEO ervaart veel interesse in de markt voor de assistentietechnologie. "De vraag in de maakindustrie is enorm en we moeten voort internationaliseren." De Arkite-mensen zitten momenteel aan tafel met verschillende grote autoconstructeurs, wereldwijd.

Net als een robot

De interesse van grote assemblagebedrijven in de automotive is volgens de topmannen van Arkite niet toevallig. "Met onze technologie kan een werknemer in een maakbedrijf complexe handelingen uitvoeren met een even grote zekerheid als dat van een robot", legt Johan Smeyers uit.

"In de zeer competitieve maakindustrie worden almaar complexere handelingen van een operator verwacht. Dankzij de ondersteuning van de HIM kan een operator een groter aantal handelingen met een grotere complexiteit foutloos uitvoeren", aldus co-CEO Ives De Saeger, de uitvinder van het concept.

Arkite, met zijn hoofdkantoor in de C-Mine Crib in Genk, ontwikkelt en verkoopt de Human Interface Mate (HIM), een augmented reality-technologie die productieoperatoren assisteert. De HIM-technologie maakt gebruik van een 3D-sensor en een projector om de operator in zijn werkgebied te informeren en te begeleiden tijdens het productieproces. "Dankzij de HIM kan een werknemer in een maakbedrijf complexe handelingen uitvoeren met een even grote zekerheid als dat van een robot", stelt Johan Smeyers, de co-CEO van Arkite. Het technologiebedrijf, opgericht in 2015 door Johan Smeyers en co-CEO Ives De Saeger, heeft in een tweede financieringsronde meer dan 1,6 miljoen euro extra kapitaal opgehaald. De nieuwe kapitaalronde gebeurde onder leiding van Capricorn Venture Partners. Ook de bestaande aandeelhouders komen volgens de oprichters mee over de brug. Met het verse kapitaal wil Arkite de internationale groei versnellen. "Arkite heeft klanten in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland", zegt Johan Smeyers. In verschillende fabrieken van CNH Industrial en de Alro Group wordt al met de technologie gewerkt. Voor dit jaar rekent Arkite met een team van vijftien mensen op een omzet van ongeveer 800.000 euro. "Volgend jaar willen we naar een dertigtal mensen doorgroeien en onze omzet verdrievoudigen", voorspelt Smeyers. Het team zal voort worden versterkt met onder andere ingenieurs en IT'ers. Johan Smeyers verwacht in 2018 break-even te draaien. De co-CEO ervaart veel interesse in de markt voor de assistentietechnologie. "De vraag in de maakindustrie is enorm en we moeten voort internationaliseren." De Arkite-mensen zitten momenteel aan tafel met verschillende grote autoconstructeurs, wereldwijd. De interesse van grote assemblagebedrijven in de automotive is volgens de topmannen van Arkite niet toevallig. "Met onze technologie kan een werknemer in een maakbedrijf complexe handelingen uitvoeren met een even grote zekerheid als dat van een robot", legt Johan Smeyers uit. "In de zeer competitieve maakindustrie worden almaar complexere handelingen van een operator verwacht. Dankzij de ondersteuning van de HIM kan een operator een groter aantal handelingen met een grotere complexiteit foutloos uitvoeren", aldus co-CEO Ives De Saeger, de uitvinder van het concept.