De verkoop van de Dexia-toren in Parijs, waar het Franse hoofdkwartier van de restbank gevestigd is, lijkt bijna rond. Vrijdag raakte bekend dat Tishman Speyer Properties 'exclusieve onderhandelingen' voert, zo bevestigen twee anonieme bronnen van de vastgoedgroep aan het persagentschap Bloomberg.

De waarde van de 'Dexia Tour' wordt geschat op zo'n 330 miljoen euro. Eerder raakte al bekend dat Dexia een deel van het gebouw opnieuw wil huren.

Sinds de afslanking van Dexia staat een deel van het gebouw van meer dan 30 verdiepingen, leeg. Ook Allianz huurt er kantoorruimte.

De verkoop van de glazen wolkenkrabber in de zakenwijk La Défense past in de besparingsplannen van het management.

Hoeveel de restbank met de verkoop wil binnenhalen, is niet bekend. Dexia kocht het gebouw tien jaar geleden voor zo'n 300 miljoen euro.

Dexia noch Tishman Speyer wilden vrijdag commentaar kwijt.

De waarde van het vastgoed in de zakenwijk La Défense stijgt doordat investeerders munt proberen te slaan uit de toenemende bezettingsgraad, en tegelijk de recordprijzen in het centrum van Parijs proberen te omzeilen. De vraag naar kantoren in het wolkenkrabberdistrict wordt groter naarmate bedrijven op zoek gaan naar moderne en ruime nieuwbouw.

(Belga/BO)

De verkoop van de Dexia-toren in Parijs, waar het Franse hoofdkwartier van de restbank gevestigd is, lijkt bijna rond. Vrijdag raakte bekend dat Tishman Speyer Properties 'exclusieve onderhandelingen' voert, zo bevestigen twee anonieme bronnen van de vastgoedgroep aan het persagentschap Bloomberg. De waarde van de 'Dexia Tour' wordt geschat op zo'n 330 miljoen euro. Eerder raakte al bekend dat Dexia een deel van het gebouw opnieuw wil huren.Sinds de afslanking van Dexia staat een deel van het gebouw van meer dan 30 verdiepingen, leeg. Ook Allianz huurt er kantoorruimte. De verkoop van de glazen wolkenkrabber in de zakenwijk La Défense past in de besparingsplannen van het management. Hoeveel de restbank met de verkoop wil binnenhalen, is niet bekend. Dexia kocht het gebouw tien jaar geleden voor zo'n 300 miljoen euro. Dexia noch Tishman Speyer wilden vrijdag commentaar kwijt.De waarde van het vastgoed in de zakenwijk La Défense stijgt doordat investeerders munt proberen te slaan uit de toenemende bezettingsgraad, en tegelijk de recordprijzen in het centrum van Parijs proberen te omzeilen. De vraag naar kantoren in het wolkenkrabberdistrict wordt groter naarmate bedrijven op zoek gaan naar moderne en ruime nieuwbouw. (Belga/BO)