De luchthaven heeft drie aandeelhouders: Macquarie, het pensioenfonds van het onderwijzend personeel van de Canadese provincie Ontario (OTPP, 39 procent) en de Belgische staat (25 procent + 1 aandeel).

Na 14 jaar trekt de Australische financiële groep Macquarie binnenkort de verkoop van haar belang (36 procent) op gang. Het grootste obstakel voor de deal - een conflict met medeaandeelhouder OTPP - is zo goed als van de baan, vernam De Tijd.

Macquarie besliste begin vorig jaar zijn aandelen van de hand te doen. OTPP heeft een voorkooprecht op die stukken. Omdat de Australiërs het onderste uit de kan wilden halen, gingen ze ook met andere geïnteresseerde partijen praten, tot groot ongenoegen van OTPP.

Het Canadese pensioenfonds trok zelfs naar een arbitragerechtbank in Londen om te verhinderen dat Macquarie confidentiële informatie over de luchthaven zou vrijgeven aan een derde partij.

De 'vrede' moet enkel nog geformaliseerd worden, waardoor de verkoop van het Macquarie-belang in een stroomversnelling komt. Het startschot zou in de komende weken worden gegeven, meldt de krant.

Volgens De Tijd is de kans reëel dat er veel interesse is voor de aandelen van de Australiërs. De Brusselse luchthaven kreeg in 2017 een recordaantal van 24,8 miljoen passagiers over de vloer. Bovendien ontvingen de aandeelhouders sinds 2013 al voor ruim 350 miljoen euro dividenden.

De luchthaven heeft drie aandeelhouders: Macquarie, het pensioenfonds van het onderwijzend personeel van de Canadese provincie Ontario (OTPP, 39 procent) en de Belgische staat (25 procent + 1 aandeel). Na 14 jaar trekt de Australische financiële groep Macquarie binnenkort de verkoop van haar belang (36 procent) op gang. Het grootste obstakel voor de deal - een conflict met medeaandeelhouder OTPP - is zo goed als van de baan, vernam De Tijd.Macquarie besliste begin vorig jaar zijn aandelen van de hand te doen. OTPP heeft een voorkooprecht op die stukken. Omdat de Australiërs het onderste uit de kan wilden halen, gingen ze ook met andere geïnteresseerde partijen praten, tot groot ongenoegen van OTPP. Het Canadese pensioenfonds trok zelfs naar een arbitragerechtbank in Londen om te verhinderen dat Macquarie confidentiële informatie over de luchthaven zou vrijgeven aan een derde partij. De 'vrede' moet enkel nog geformaliseerd worden, waardoor de verkoop van het Macquarie-belang in een stroomversnelling komt. Het startschot zou in de komende weken worden gegeven, meldt de krant.Volgens De Tijd is de kans reëel dat er veel interesse is voor de aandelen van de Australiërs. De Brusselse luchthaven kreeg in 2017 een recordaantal van 24,8 miljoen passagiers over de vloer. Bovendien ontvingen de aandeelhouders sinds 2013 al voor ruim 350 miljoen euro dividenden.