Op korte termijn dreigt tandarts een knelpuntberoep te worden. Dat zegt de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen (VBT), die in De Zondag aan de alarmbel trekt.

Uit een recent onderzoek van de VBT blijkt dat ongeveer tien procent van de tandartsen geen nieuwe patiënten meer aanneemt omdat ze het te druk hebben.

"Dit percentage zal alleen maar stijgen, elk jaar opnieuw", zegt VBT-voorzitter Yann Van Hoecke in De Zondag. "De vraag naar tandverzorging wordt groter omdat steeds meer mensen hun gebit behouden tot op hogere leeftijd. Bovendien is de gemiddelde leeftijd van de tandartsen 52 tot 55 jaar. Het tekort aan tandartsen zal met anderen worden snel onhoudbaar worden", luidt het.

"Er zijn nu al wachtlijsten voor dringende en niet-dringende behandelingen en daar komt voorlopig geen beterschap in", vervolgt Van Hoecke. "Nieuwe patiënten met dringende problemen krijgen (Belga/SD)

Op korte termijn dreigt tandarts een knelpuntberoep te worden. Dat zegt de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen (VBT), die in De Zondag aan de alarmbel trekt.Uit een recent onderzoek van de VBT blijkt dat ongeveer tien procent van de tandartsen geen nieuwe patiënten meer aanneemt omdat ze het te druk hebben. "Dit percentage zal alleen maar stijgen, elk jaar opnieuw", zegt VBT-voorzitter Yann Van Hoecke in De Zondag. "De vraag naar tandverzorging wordt groter omdat steeds meer mensen hun gebit behouden tot op hogere leeftijd. Bovendien is de gemiddelde leeftijd van de tandartsen 52 tot 55 jaar. Het tekort aan tandartsen zal met anderen worden snel onhoudbaar worden", luidt het. "Er zijn nu al wachtlijsten voor dringende en niet-dringende behandelingen en daar komt voorlopig geen beterschap in", vervolgt Van Hoecke. "Nieuwe patiënten met dringende problemen krijgen (Belga/SD)