De Tijd en MO* brengen het nieuws.

Topman David Garrido geeft toe dat de Zwitserse bank geen vergunning had om in België actief te zijn, maar dat de Zwitserse bankiers hier toch omgingen met Belgische cliënten. Toen de Zwitserse bank vernam dat daarover informatie bij de Belgische autoriteiten was beland, mochten de Zwitserse bankiers hier niet meer afspreken met cliënten. Het Belgische filiaal van HSBC was niet betrokken bij de geheime afspraakjes, zegt hij.

Diamantairs

Nog een opvallende bekentenis gaat over de schermbedrijfjes (offshores) die de bank in Genève aan zijn Belgische cliënten aanbood om er hun Zwitserse rekeningen mee te beheren. De Zwitserse topman bekent dat de bank die offshores vandaag niet meer zou aansmeren aan zijn cliënten. Daarnaast erkent Garrido dat de duistere afdeling MEDIS van de Zwitserse bank, die de honderden Antwerpse diamantairs bediende, pas in 2013 is opgedoekt na een opeenstapeling van witwasaffaires met drugshandelaars en namakers. Tot slot geeft Garrido aan dat de bank een schuldbekentenis of schikking niet uitsluit.

(Belga/RR)

De Tijd en MO* brengen het nieuws.Topman David Garrido geeft toe dat de Zwitserse bank geen vergunning had om in België actief te zijn, maar dat de Zwitserse bankiers hier toch omgingen met Belgische cliënten. Toen de Zwitserse bank vernam dat daarover informatie bij de Belgische autoriteiten was beland, mochten de Zwitserse bankiers hier niet meer afspreken met cliënten. Het Belgische filiaal van HSBC was niet betrokken bij de geheime afspraakjes, zegt hij. Nog een opvallende bekentenis gaat over de schermbedrijfjes (offshores) die de bank in Genève aan zijn Belgische cliënten aanbood om er hun Zwitserse rekeningen mee te beheren. De Zwitserse topman bekent dat de bank die offshores vandaag niet meer zou aansmeren aan zijn cliënten. Daarnaast erkent Garrido dat de duistere afdeling MEDIS van de Zwitserse bank, die de honderden Antwerpse diamantairs bediende, pas in 2013 is opgedoekt na een opeenstapeling van witwasaffaires met drugshandelaars en namakers. Tot slot geeft Garrido aan dat de bank een schuldbekentenis of schikking niet uitsluit.(Belga/RR)