Jumbo is na Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland. De groep werkt al een tijd aan een intrede op de Belgische markt. Het heeft daarvoor een aparte organisatie opgezet onder de naam Jumbo België én een grote naam aangetrokken om de uitbreiding naar België in goede banen te leiden: Peter Isaac, een ex-topman van Lidl België.

In de jaarcijfers voor 2018 geeft de groep wat meer details over de komst naar ons land. De eerste vestigingen zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 openen. 'In de loop van 2018 is Jumbo gestart met het verkennen van de Belgische markt. Als gevolg hiervan zijn inmiddels enkele tientallen supermarktlocaties gecontracteerd', aldus nog de groep.

De komst van de keten naar België zou wel eens voor een nieuwe prijzenoorlog tussen de supermarkten kunnen leiden, zo voorspelde consumentenorganisatie Test-Aankoop al. Een prijsvergelijking door onderzoeksbureau Daltix wees al uit dat bijna drie kwart van de merkproducten bij Jumbo goedkoper zijn dan bij Colruyt, vandaag nog de goedkoopste in ons land. Het gemiddelde prijsverschil bedroeg elf procent.

Jumbo is na Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland. De groep werkt al een tijd aan een intrede op de Belgische markt. Het heeft daarvoor een aparte organisatie opgezet onder de naam Jumbo België én een grote naam aangetrokken om de uitbreiding naar België in goede banen te leiden: Peter Isaac, een ex-topman van Lidl België.In de jaarcijfers voor 2018 geeft de groep wat meer details over de komst naar ons land. De eerste vestigingen zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 openen. 'In de loop van 2018 is Jumbo gestart met het verkennen van de Belgische markt. Als gevolg hiervan zijn inmiddels enkele tientallen supermarktlocaties gecontracteerd', aldus nog de groep.De komst van de keten naar België zou wel eens voor een nieuwe prijzenoorlog tussen de supermarkten kunnen leiden, zo voorspelde consumentenorganisatie Test-Aankoop al. Een prijsvergelijking door onderzoeksbureau Daltix wees al uit dat bijna drie kwart van de merkproducten bij Jumbo goedkoper zijn dan bij Colruyt, vandaag nog de goedkoopste in ons land. Het gemiddelde prijsverschil bedroeg elf procent.