Porsche zit op een berg schulden van 6,3 miljard euro. Dankzij de kapitaalverhoging kan die schuldenlast krimpen tot 1,5 miljard.

Het verminderen van de schulden was een essentiële voorwaarde voor de fusie met Volkswagen. De autogroep uit Wolfsburg wil immers geen financieel avontuur riskeren. Porsche en Volkswagen gingen in 2009 akkoord om te fuseren, na een tevergeefse poging van Porsche om Volkswagen over te nemen. De mislukte overnamepoging zadelde Porsche met een schuldenkater op.

"Met deze succesvolle kapitaalverhoging en als gevolg daarvan de inkrimping van de schuldgraad van Porsche, zetten we een belangrijke stap naar een geïntegreerd autoconcern", aldus Martin Winterkorn, topman van zowel Volkswagen als Porsche. (Belga)

Porsche zit op een berg schulden van 6,3 miljard euro. Dankzij de kapitaalverhoging kan die schuldenlast krimpen tot 1,5 miljard. Het verminderen van de schulden was een essentiële voorwaarde voor de fusie met Volkswagen. De autogroep uit Wolfsburg wil immers geen financieel avontuur riskeren. Porsche en Volkswagen gingen in 2009 akkoord om te fuseren, na een tevergeefse poging van Porsche om Volkswagen over te nemen. De mislukte overnamepoging zadelde Porsche met een schuldenkater op. "Met deze succesvolle kapitaalverhoging en als gevolg daarvan de inkrimping van de schuldgraad van Porsche, zetten we een belangrijke stap naar een geïntegreerd autoconcern", aldus Martin Winterkorn, topman van zowel Volkswagen als Porsche. (Belga)