Hans Bourlon staat al ruim twee decennia samen met Gert Verhulst aan het roer van Studio 100. In die tijd evolueerde het bedrijf van het olijke duo Samson en Gert tot een internationale entertainmentgroep met een jaaromzet van 160 miljoen euro.

Het bedrijf scoort wereldwijd met onder meer Maya De Bij, Het Huis Anubis en andere titels. Studio 100 probeert rond zijn figuren steevast een volledige wereld op te bouwen: op televisie, in themaparken, in strips, in voeding en andere merchandising.op te bouwen. "De parken zorgen intussen voor de grootste groei", zegt Bourlon. "Het oude Meli-park had op jaarbasis 300.000 bezoekers, nu zit heel de Plopsa-groep op 2,7 miljoen. Een parkticket is niet te kopiëren of te downloaden. De parken zijn een ouderwets antwoord op al die nieuwe media. We zijn er rotsvast van overtuigd dat die sector een mooie toekomst blijft hebben."

De collega's van De Efteling hebben een eigen hotel. Hebt u plannen in die richting?

Hans Bourlon: "Dat is een reëel denkspoor. Soms zijn er andere prioriteiten in de investeringen, maar een hotel in De Panne is iets dat al geruime tijd in ons masterplan staat. Er is een gebrek aan hotels in de Westhoek. Het zou best kunnen dat de werken over twee jaar starten. Het is de bedoeling 75 tot 80 kamers te bouwen. Het is een stevige investering, 10 miljoen euro in totaal.

Wat staat er nog in het masterplan?

Hans Bourlon: "In de Panne zijn we begonnen met de bouw van een waterpark. Dat is een investering van 16 miljoen euro. Samen met dat hotel vormt dat een joekel van een park. Elke parkuitbater trekt met een passer een cirkel om het park om te schatten hoeveel mensen er wonen binnen een uur rijden. Maar De Panne grenst aan zee en aan Frankrijk. De spie die overblijft, is vrij smal. Er zijn dus een aantal beperkingen, maar Plopsaland heeft een grote aantrekkingskracht en wij geloven in die investering."

U hebt ook een park in Duitsland.

Hans Bourlon: "In Mannheim. De overname was vergelijkbaar met die van het Meli-park, ook een met erg veel potentieel. We blijven uitkijken naar opportuniteiten en die zullen er komen. Geduld is een ongelofelijke deugd bij overnames. Daar moet je heel voorzichtig zijn. Als ik bij Studio 100 één rol speel, dan is het wel deze. Het komt erop je de kop niet zot te laten maken. Zo stonden we vorig jaar dicht bij de overname van het Britse Ragdoll Entertainment, een belangrijke leverancier van de BBC en vooral bekend van de Teletubbies. Maar het bleek om veel redenen geen haalbare kaart en geen verstandige aankoop te zijn."

Hans Bourlon staat al ruim twee decennia samen met Gert Verhulst aan het roer van Studio 100. In die tijd evolueerde het bedrijf van het olijke duo Samson en Gert tot een internationale entertainmentgroep met een jaaromzet van 160 miljoen euro. Het bedrijf scoort wereldwijd met onder meer Maya De Bij, Het Huis Anubis en andere titels. Studio 100 probeert rond zijn figuren steevast een volledige wereld op te bouwen: op televisie, in themaparken, in strips, in voeding en andere merchandising.op te bouwen. "De parken zorgen intussen voor de grootste groei", zegt Bourlon. "Het oude Meli-park had op jaarbasis 300.000 bezoekers, nu zit heel de Plopsa-groep op 2,7 miljoen. Een parkticket is niet te kopiëren of te downloaden. De parken zijn een ouderwets antwoord op al die nieuwe media. We zijn er rotsvast van overtuigd dat die sector een mooie toekomst blijft hebben." De collega's van De Efteling hebben een eigen hotel. Hebt u plannen in die richting?Hans Bourlon: "Dat is een reëel denkspoor. Soms zijn er andere prioriteiten in de investeringen, maar een hotel in De Panne is iets dat al geruime tijd in ons masterplan staat. Er is een gebrek aan hotels in de Westhoek. Het zou best kunnen dat de werken over twee jaar starten. Het is de bedoeling 75 tot 80 kamers te bouwen. Het is een stevige investering, 10 miljoen euro in totaal. Wat staat er nog in het masterplan?Hans Bourlon: "In de Panne zijn we begonnen met de bouw van een waterpark. Dat is een investering van 16 miljoen euro. Samen met dat hotel vormt dat een joekel van een park. Elke parkuitbater trekt met een passer een cirkel om het park om te schatten hoeveel mensen er wonen binnen een uur rijden. Maar De Panne grenst aan zee en aan Frankrijk. De spie die overblijft, is vrij smal. Er zijn dus een aantal beperkingen, maar Plopsaland heeft een grote aantrekkingskracht en wij geloven in die investering." U hebt ook een park in Duitsland.Hans Bourlon: "In Mannheim. De overname was vergelijkbaar met die van het Meli-park, ook een met erg veel potentieel. We blijven uitkijken naar opportuniteiten en die zullen er komen. Geduld is een ongelofelijke deugd bij overnames. Daar moet je heel voorzichtig zijn. Als ik bij Studio 100 één rol speel, dan is het wel deze. Het komt erop je de kop niet zot te laten maken. Zo stonden we vorig jaar dicht bij de overname van het Britse Ragdoll Entertainment, een belangrijke leverancier van de BBC en vooral bekend van de Teletubbies. Maar het bleek om veel redenen geen haalbare kaart en geen verstandige aankoop te zijn."