Dat schrijven de kranten van Sud Presse dinsdag. De titels van de krantengroep voerden een enquête bij de HR-dienst van enkele grote bedrijven.

Uit de bevraging blijkt bijvoorbeeld dat BNP Paribas Fortis ongeveer 560 vakantiejobs beschikbaar heeft, waarbij kinderen van het personeel prioriteit krijgen. Vorig jaar kregen slechts 36 "externe" jongeren een zomerbaantje bij de bank. Bij Dexia zijn er zo'n 150 vakantiejobs te verdelen waarbij het nageslacht van het personeel voorrang krijgt.

Bij de NMBS gaat het om 750 vakantiejobs deze zomer, eveneens bestemd voor de kinderen van het eigen personeel. Hetzelfde geldt voor de MIVB, waar er 300 plaatsen zijn.

Bij Greenpeace is er maar een 20-tal studentenbanen beschikbaar in de twee zomermaanden.

Fastfoodketen Quick zoekt 350 jongeren om in te schakelen in de keukens tijdens de zomer. Ook de rest van het jaar zoekt Quick jongeren, in 2009 waren er dat zo'n 600.

Pretpark Walibi zoekt zowat 800 seizoenskrachten en studenten tijdens de zomer en 350 tijdens de rest van het jaar.

Ten slotte blijkt volgens Sud Presse dat meer en meer jongeren via een interim-kantoor naar een zomerjob zoeken. Vorig jaar waren er dat bijvoorbeeld zo'n 40.000 bij Randstad.

Dat schrijven de kranten van Sud Presse dinsdag. De titels van de krantengroep voerden een enquête bij de HR-dienst van enkele grote bedrijven. Uit de bevraging blijkt bijvoorbeeld dat BNP Paribas Fortis ongeveer 560 vakantiejobs beschikbaar heeft, waarbij kinderen van het personeel prioriteit krijgen. Vorig jaar kregen slechts 36 "externe" jongeren een zomerbaantje bij de bank. Bij Dexia zijn er zo'n 150 vakantiejobs te verdelen waarbij het nageslacht van het personeel voorrang krijgt. Bij de NMBS gaat het om 750 vakantiejobs deze zomer, eveneens bestemd voor de kinderen van het eigen personeel. Hetzelfde geldt voor de MIVB, waar er 300 plaatsen zijn. Bij Greenpeace is er maar een 20-tal studentenbanen beschikbaar in de twee zomermaanden. Fastfoodketen Quick zoekt 350 jongeren om in te schakelen in de keukens tijdens de zomer. Ook de rest van het jaar zoekt Quick jongeren, in 2009 waren er dat zo'n 600. Pretpark Walibi zoekt zowat 800 seizoenskrachten en studenten tijdens de zomer en 350 tijdens de rest van het jaar. Ten slotte blijkt volgens Sud Presse dat meer en meer jongeren via een interim-kantoor naar een zomerjob zoeken. Vorig jaar waren er dat bijvoorbeeld zo'n 40.000 bij Randstad.