Alfred Bouckaert stapte begin juli op als voorzitter van de staatsbank Belfius. Wie hem opvolgt is onduidelijk - op het kabinet van minster van Financiën Koen Geens (CD&V) luidt het dat 'het beslissingsproces nog loopt' - maar een aantal kranten noemt wel al enkele namen bij de Belfius-stoelendans.

De Standaard, Het Nieuwsblad en De Morgen melden dat Guy Quaden, de voormalige voorzitter van de Nationale Bank, tot eind dit jaar interimvoorzitter wordt. Clijsters, de huidige CEO bij Belfius, zou Quaden in januari opvolgen. Marc Raisière, de huidige CEO van Belfius Insurance, zou Clijsters opvolgen als CEO van Belfius.

Raisière liet eerder al weten dat hij de opvolging wel zag zitten. Wie Raisière zal opvolgen is nog niet bekend.

Het kabinet van minister Geens benadrukt dat er binnenkort een beslissing valt en geeft woensdag geen verdere commentaar. (Belga/BO)

Alfred Bouckaert stapte begin juli op als voorzitter van de staatsbank Belfius. Wie hem opvolgt is onduidelijk - op het kabinet van minster van Financiën Koen Geens (CD&V) luidt het dat 'het beslissingsproces nog loopt' - maar een aantal kranten noemt wel al enkele namen bij de Belfius-stoelendans. De Standaard, Het Nieuwsblad en De Morgen melden dat Guy Quaden, de voormalige voorzitter van de Nationale Bank, tot eind dit jaar interimvoorzitter wordt. Clijsters, de huidige CEO bij Belfius, zou Quaden in januari opvolgen. Marc Raisière, de huidige CEO van Belfius Insurance, zou Clijsters opvolgen als CEO van Belfius. Raisière liet eerder al weten dat hij de opvolging wel zag zitten. Wie Raisière zal opvolgen is nog niet bekend. Het kabinet van minister Geens benadrukt dat er binnenkort een beslissing valt en geeft woensdag geen verdere commentaar. (Belga/BO)