Exact vijf jaar na de 'blijde intrede' - via een meerderheid - van de Duitse groep Vanguard in het kapitaal van de Kortrijkse kmo Sterima, worden de verhoudingen herzien.

In overeenstemming met Vanguard wordt teruggekeerd naar de oorspronkelijke familiale structuur. Sterima is groot geworden als een typisch familiebedrijf (familie Malysse).

Het bedrijf met 750 werknemers en 53 miljoen euro omzet is vooral bekend als toeleverancier van de gezondheidssector (ziekenhuizen, zorginstellingen), onder meer met een wasdienst voor linnen en via logistieke en medische toelevering (van sterilisatiepakketten bijv.).

Binnen de nieuwe aandeelhoudersstructuur wordt de familie Malysse opnieuw honderd procent eigenaar. Sterima wil na de exit van Vanguard toch met de gewezen Duitse hoofdaandeelhouder operationeel blijven samenwerken. (KC)

Exact vijf jaar na de 'blijde intrede' - via een meerderheid - van de Duitse groep Vanguard in het kapitaal van de Kortrijkse kmo Sterima, worden de verhoudingen herzien.In overeenstemming met Vanguard wordt teruggekeerd naar de oorspronkelijke familiale structuur. Sterima is groot geworden als een typisch familiebedrijf (familie Malysse). Het bedrijf met 750 werknemers en 53 miljoen euro omzet is vooral bekend als toeleverancier van de gezondheidssector (ziekenhuizen, zorginstellingen), onder meer met een wasdienst voor linnen en via logistieke en medische toelevering (van sterilisatiepakketten bijv.). Binnen de nieuwe aandeelhoudersstructuur wordt de familie Malysse opnieuw honderd procent eigenaar. Sterima wil na de exit van Vanguard toch met de gewezen Duitse hoofdaandeelhouder operationeel blijven samenwerken. (KC)