Voorts moet de verkoop toelaten "kansen te grijpen" in Azië, Afrika en het Midden-Oosten en de groei door te zetten.

De uitgifte aan 1.280 pence betekent een korting van net geen 33 procent tegenover de slotkoers van dinsdag. Per acht bestaande aandelen, biedt de bank de aandeelhouders het recht op aankoop van 1 nieuw aandeel.

Standard Chartered laat weten dat Temasek, de grootste aandeelhouder met 17,7 pct, zijn deel van de uitgifte voor zich neemt. Temasek is het staatsinvesteringsfonds van Singapore.

Dinsdag gaf de bank een eerste indicatie vrij over het derde kwartaal. Daarbij is er sprake van de "voorzetting van zeer goede vooruitgang" in het kwartaal, dar volgt op een zeer sterk eerste halfjaar met recordwinsten. Het aandeel (Londen) won dit jaar al 21 procent.

De Londense bank haalt meer dan 75 procent van de inkomsten uit Azië.

Voorts moet de verkoop toelaten "kansen te grijpen" in Azië, Afrika en het Midden-Oosten en de groei door te zetten. De uitgifte aan 1.280 pence betekent een korting van net geen 33 procent tegenover de slotkoers van dinsdag. Per acht bestaande aandelen, biedt de bank de aandeelhouders het recht op aankoop van 1 nieuw aandeel. Standard Chartered laat weten dat Temasek, de grootste aandeelhouder met 17,7 pct, zijn deel van de uitgifte voor zich neemt. Temasek is het staatsinvesteringsfonds van Singapore. Dinsdag gaf de bank een eerste indicatie vrij over het derde kwartaal. Daarbij is er sprake van de "voorzetting van zeer goede vooruitgang" in het kwartaal, dar volgt op een zeer sterk eerste halfjaar met recordwinsten. Het aandeel (Londen) won dit jaar al 21 procent. De Londense bank haalt meer dan 75 procent van de inkomsten uit Azië.