Standaard Boekhandel kan met de overname zijn positie in Brussel en Wallonië fors versterken en belangrijke synergieën realiseren.

"We moeten nieuwe groeigebieden vinden, want de boekenmarkt is vandaag zo goed als verzadigd in Vlaanderen", verduidelijkt Geert Schotte, gedelegeerd bestuurder van Standaard Boekhandel.

Club, dat 31 winkels telt in België - waarvan de meeste in Wallonië -, realiseert een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

Distripar, eigendom van Albert Frère, nam de boeken- en papierwarenketen begin 2006 over voor 21 miljoen euro. De keten was voordien in handen van de investeringsmaatschappijen Net Fund Europe en KBC Private Equity.

De overname van Club door Standaard Boekhandel moet wel nog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten. Financiële details werden niet meegedeeld. (Belga/BO)

Standaard Boekhandel kan met de overname zijn positie in Brussel en Wallonië fors versterken en belangrijke synergieën realiseren. "We moeten nieuwe groeigebieden vinden, want de boekenmarkt is vandaag zo goed als verzadigd in Vlaanderen", verduidelijkt Geert Schotte, gedelegeerd bestuurder van Standaard Boekhandel.Club, dat 31 winkels telt in België - waarvan de meeste in Wallonië -, realiseert een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.Distripar, eigendom van Albert Frère, nam de boeken- en papierwarenketen begin 2006 over voor 21 miljoen euro. De keten was voordien in handen van de investeringsmaatschappijen Net Fund Europe en KBC Private Equity. De overname van Club door Standaard Boekhandel moet wel nog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten. Financiële details werden niet meegedeeld. (Belga/BO)