Het overleg tussen vakbonden en directie over de werkdruk bij het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zit muurvast. Dat meldt hoofdafgevaardigde Driss Abied van de liberale vakbond.

Als de geplande verzoeningspoging via een bemiddelaar geen oplossing oplevert, dreigen de vakbonden met 'harde acties'.

Volgens vakbondsman Abied heeft de directie van Brussels Airlines negatief gereageerd op de meeste van veertien punten die de vakbonden hadden voorgelegd.

Werkdruk

Het ongenoegen van de bonden heeft te maken met de werkdruk bij de 1.200 werknemers die als cabinepersoneel aan de slag zijn bij de maatschappij. "Er zijn voor de periode 2013-2014 cao's afgesloten over de werkdruk, maar die worden niet altijd nageleefd", aldus de vakbondsman.

Volgens de vakbond zijn de vluchtschema's te zwaar, en komt de veiligheid van het personeel - door vermoeidheid - in het gedrang.

In een pamflet dat na de afgesprongen onderhandelingen van vrijdag werd verspreid, schrijven de drie vakbonden dat de voorstellen van de directie 'lang niet voldoende' waren om de gezondheid, het sociale leven of zelfs de relatie met kinderen of partner van de werknemers veilig te stellen'.

Verzoening

De vakbondsafgevaardigden vragen nu een verzoening aan bij de overheid. Komt het niet tot een akkoord, 'dan kunnen we niet garanderen dat er geen extreem harde acties zullen plaatsvinden in de zeer nabije toekomst', luidt het in het pamflet.

Bij de luchtvaartmaatschappij bevestigt woordvoerster Wencke Lemmens dat er een verzoening wordt aangevraagd, maar wordt ook 'verbaasd' gereageerd op het vastlopen van de gesprekken met de vakbonden. "We staan en stonden altijd open voor overleg. Het is een traditie binnen het bedrijf om tot oplossingen te komen rond de tafel. Wij luisteren naar de vakbonden", aldus Lemmens, die ervan overtuigd is dat er alsnog een oplossing gevonden wordt. (Belga/BO)

Het overleg tussen vakbonden en directie over de werkdruk bij het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zit muurvast. Dat meldt hoofdafgevaardigde Driss Abied van de liberale vakbond.Als de geplande verzoeningspoging via een bemiddelaar geen oplossing oplevert, dreigen de vakbonden met 'harde acties'. Volgens vakbondsman Abied heeft de directie van Brussels Airlines negatief gereageerd op de meeste van veertien punten die de vakbonden hadden voorgelegd. WerkdrukHet ongenoegen van de bonden heeft te maken met de werkdruk bij de 1.200 werknemers die als cabinepersoneel aan de slag zijn bij de maatschappij. "Er zijn voor de periode 2013-2014 cao's afgesloten over de werkdruk, maar die worden niet altijd nageleefd", aldus de vakbondsman. Volgens de vakbond zijn de vluchtschema's te zwaar, en komt de veiligheid van het personeel - door vermoeidheid - in het gedrang. In een pamflet dat na de afgesprongen onderhandelingen van vrijdag werd verspreid, schrijven de drie vakbonden dat de voorstellen van de directie 'lang niet voldoende' waren om de gezondheid, het sociale leven of zelfs de relatie met kinderen of partner van de werknemers veilig te stellen'. VerzoeningDe vakbondsafgevaardigden vragen nu een verzoening aan bij de overheid. Komt het niet tot een akkoord, 'dan kunnen we niet garanderen dat er geen extreem harde acties zullen plaatsvinden in de zeer nabije toekomst', luidt het in het pamflet. Bij de luchtvaartmaatschappij bevestigt woordvoerster Wencke Lemmens dat er een verzoening wordt aangevraagd, maar wordt ook 'verbaasd' gereageerd op het vastlopen van de gesprekken met de vakbonden. "We staan en stonden altijd open voor overleg. Het is een traditie binnen het bedrijf om tot oplossingen te komen rond de tafel. Wij luisteren naar de vakbonden", aldus Lemmens, die ervan overtuigd is dat er alsnog een oplossing gevonden wordt. (Belga/BO)