Door de stakingsactie willen de vakbonden de eis kracht bijzetten om het aantal vergoedingen op te trekken. De staking komt er nadat acties van militanten van de socialistische vakbond de afgelopen dagen geen enkel resultaat hebben opgeleverd. Sinds dinsdagmiddag zitten directie en vakbonden aan tafel.

Het ABVV eist in de eerste plaats een hogere drankvergoeding voor werknemers die bij klanten liften gaan herstellen. In juli en augustus krijgen de arbeiders een vergoeding van 0,8 euro per dag, maar de socialistische vakbond eist dat dit bedrag opgetrokken wordt tot 2 euro. Airconditioning in de dienstwagens is een tweede eis.

De vakbond wil bovendien dat de regeling inzake anciënniteitsvergoeding en maaltijdcheques voor arbeiders opgetrokken wordt tot op het niveau van bedienden. Vorige week vrijdag legden de werknemers door de hoge temperaturen al het werk neer.


Door de stakingsactie willen de vakbonden de eis kracht bijzetten om het aantal vergoedingen op te trekken. De staking komt er nadat acties van militanten van de socialistische vakbond de afgelopen dagen geen enkel resultaat hebben opgeleverd. Sinds dinsdagmiddag zitten directie en vakbonden aan tafel. Het ABVV eist in de eerste plaats een hogere drankvergoeding voor werknemers die bij klanten liften gaan herstellen. In juli en augustus krijgen de arbeiders een vergoeding van 0,8 euro per dag, maar de socialistische vakbond eist dat dit bedrag opgetrokken wordt tot 2 euro. Airconditioning in de dienstwagens is een tweede eis. De vakbond wil bovendien dat de regeling inzake anciënniteitsvergoeding en maaltijdcheques voor arbeiders opgetrokken wordt tot op het niveau van bedienden. Vorige week vrijdag legden de werknemers door de hoge temperaturen al het werk neer.