De oproep komt er na nieuw sociaal overleg dinsdagavond. Dat overleg leverde onvoldoende op, aldus de vakbonden. De bonden willen "spijkerharde garanties" dat er nog steeds winkels in eigen beheer blijven bestaan en dat er tewerkstellingsgarantie is. Die garantie is er volgens de bonden niet.

Volgens LBC-secretaris Chris Van Droogenbroeck wil de directie bovendien besparen op zaken die in sectoraal overleg worden beslist, zoals het inleveren op de toeslag voor late uren, een blokkering van de baremieke toeslag de komende jaren of het inleveren op vakantiegeld en een kerstpremie.

De directie had woensdag in een mededeling nochtans laten weten dat elke vakbond een voorstel gedaan heeft "dat een deel van het plan van de directie overneemt". De bonden lieten van hun kant verstaan dat de verzoeningsvergadering niets opgeleverd had. Daarop beslisten ze hun achterban te consulteren.

De stakingsoproep voor zaterdag 22 mei geldt voor de 117 geïntegreerde winkels van Carrefour in ons land, op een totaal van 627. Het is opnieuw een verlengd weekend, wat van zaterdag een belangrijke omzetdag maakt voor Carrefour. De directie wil voorlopig niet reageren.

Op 26 mei is een nieuwe overlegronde tussen vakbonden en directie over de herstructurering gepland. Zodra er een akkoord bereikt wordt over de kwestie, zal de eerste fase voorzien in de wet-Renault afgesloten kunnen worden. Daarna kunnen de onderhandelingen over een sociaal plan worden opgestart.

Als het overleg op 26 mei weer niets oplevert, is de kans groot dat er het weekend daarop een nieuwe staking volgt, luidt het in vakbondskringen.

De oproep komt er na nieuw sociaal overleg dinsdagavond. Dat overleg leverde onvoldoende op, aldus de vakbonden. De bonden willen "spijkerharde garanties" dat er nog steeds winkels in eigen beheer blijven bestaan en dat er tewerkstellingsgarantie is. Die garantie is er volgens de bonden niet. Volgens LBC-secretaris Chris Van Droogenbroeck wil de directie bovendien besparen op zaken die in sectoraal overleg worden beslist, zoals het inleveren op de toeslag voor late uren, een blokkering van de baremieke toeslag de komende jaren of het inleveren op vakantiegeld en een kerstpremie. De directie had woensdag in een mededeling nochtans laten weten dat elke vakbond een voorstel gedaan heeft "dat een deel van het plan van de directie overneemt". De bonden lieten van hun kant verstaan dat de verzoeningsvergadering niets opgeleverd had. Daarop beslisten ze hun achterban te consulteren.De stakingsoproep voor zaterdag 22 mei geldt voor de 117 geïntegreerde winkels van Carrefour in ons land, op een totaal van 627. Het is opnieuw een verlengd weekend, wat van zaterdag een belangrijke omzetdag maakt voor Carrefour. De directie wil voorlopig niet reageren. Op 26 mei is een nieuwe overlegronde tussen vakbonden en directie over de herstructurering gepland. Zodra er een akkoord bereikt wordt over de kwestie, zal de eerste fase voorzien in de wet-Renault afgesloten kunnen worden. Daarna kunnen de onderhandelingen over een sociaal plan worden opgestart.Als het overleg op 26 mei weer niets oplevert, is de kans groot dat er het weekend daarop een nieuwe staking volgt, luidt het in vakbondskringen.