Het is al de derde keer deze maand dat meningsverschillen tussen directie en vakbonden bij Tessenderlo Chemie Ham (TCH) escaleren. Het schrappen van voordelen in natura, zoals de gratis javel, de hoge werkdruk en de onveiligheid zijn bij de werknemers in het verkeerde keelgat geschoten.

"Bijkomend zijn we niet te spreken over het ontslag van een arbeider die bij een woordenwisseling met zijn overste een duw heeft gegeven", zegt provinciaal ABVV-secretaris Rob Urbain. "Een fout, dat klopt, maar gezien de context van een jarenlang scheefgegroeide situatie, is deze straf veel te zwaar," luidt het.

De socialistische vakbond ABVV wil maandag nog het overleg hervatten. De christelijke vakbond ACV steunt de actie, maar blijft afzijdig aangezien de overste in kwestie één van hun leden is.

In een reactie laat de directie weten dat het ontslag van een werknemer, dat aan de basis ligt van de staking, niet wordt ingetrokken. Het bedrijf heeft intussen wel een verzoeningsprocedure opgestart via een extern bemiddelaar.

Het is al de derde keer deze maand dat meningsverschillen tussen directie en vakbonden bij Tessenderlo Chemie Ham (TCH) escaleren. Het schrappen van voordelen in natura, zoals de gratis javel, de hoge werkdruk en de onveiligheid zijn bij de werknemers in het verkeerde keelgat geschoten. "Bijkomend zijn we niet te spreken over het ontslag van een arbeider die bij een woordenwisseling met zijn overste een duw heeft gegeven", zegt provinciaal ABVV-secretaris Rob Urbain. "Een fout, dat klopt, maar gezien de context van een jarenlang scheefgegroeide situatie, is deze straf veel te zwaar," luidt het.De socialistische vakbond ABVV wil maandag nog het overleg hervatten. De christelijke vakbond ACV steunt de actie, maar blijft afzijdig aangezien de overste in kwestie één van hun leden is. In een reactie laat de directie weten dat het ontslag van een werknemer, dat aan de basis ligt van de staking, niet wordt ingetrokken. Het bedrijf heeft intussen wel een verzoeningsprocedure opgestart via een extern bemiddelaar.