De 450 stakende werknemers protesteren tegen de weigering van de directie om de arbeiders de kans te geven vanaf 58 jaar op brugpensioen te gaan. Het behoud van het brugpensioen moet volgens de vakbonden een verjonging binnen het bedrijf mogelijk maken.

De staking houdt al sinds 12 maart aan.

"Geen enkel constructief voorstel van de vakbonden"

"Zeggen dat we niet onderhandelen is een leugen", zegt Joëlle Wathelet, woordvoerder van het lucht- en ruimtevaartbedrijf Techspace Aero in Herstal maandagochtend in een reactie op verklaringen van vakbondsmensen.

"Tijdens de onderhandelingen van zondag zijn de vakbonden met een nieuwe eis op de proppen gekomen omtrent de koopkracht van de werknemers, terwijl die kwestie geregeld is in een conventie die op 8 februari ondertekend werd", aldus de woordvoerder. "We vragen ons dan ook af of men het bedrijf wil kapotmaken!"

Volgens de directie is van de kant van de vakbonden "geen enkel constructief voorstel" gekomen, terwijl de onderhandelingen al tien maanden duren. "We willen ook benadrukken dat de stakingsactie van 500 arbeiders verhindert dat 750 bedienden en kaderleden aan de slag kunnen gaan.

De 450 stakende werknemers protesteren tegen de weigering van de directie om de arbeiders de kans te geven vanaf 58 jaar op brugpensioen te gaan. Het behoud van het brugpensioen moet volgens de vakbonden een verjonging binnen het bedrijf mogelijk maken. De staking houdt al sinds 12 maart aan."Geen enkel constructief voorstel van de vakbonden""Zeggen dat we niet onderhandelen is een leugen", zegt Joëlle Wathelet, woordvoerder van het lucht- en ruimtevaartbedrijf Techspace Aero in Herstal maandagochtend in een reactie op verklaringen van vakbondsmensen. "Tijdens de onderhandelingen van zondag zijn de vakbonden met een nieuwe eis op de proppen gekomen omtrent de koopkracht van de werknemers, terwijl die kwestie geregeld is in een conventie die op 8 februari ondertekend werd", aldus de woordvoerder. "We vragen ons dan ook af of men het bedrijf wil kapotmaken!" Volgens de directie is van de kant van de vakbonden "geen enkel constructief voorstel" gekomen, terwijl de onderhandelingen al tien maanden duren. "We willen ook benadrukken dat de stakingsactie van 500 arbeiders verhindert dat 750 bedienden en kaderleden aan de slag kunnen gaan.