Van de geplande 13 vertrekkende vluchten donderdag zijn er 6 die vliegen (5 naar München en 1 naar Frankfurt) en 7 die geannuleerd zijn. Bij de inkomende vluchten is dat hetzelfde aantal. In totaal zijn dus 14 vluchten geannuleerd donderdag.

Voor vrijdag heeft de luchthaven nog geen informatie. Die dag zijn bij Lufthansa eveneens 13 vluchten van en 13 vluchten naar Brussels Airport gepland.

De Duitse luchtvaartmaatschappij liet woensdag weten op donderdag en vrijdag in totaal 1.300 vluchten te schrappen door de staking van het cabinepersoneel. Ongeveer 180.000 passagiers zullen getroffen zijn, zo meldde Lufthansa.

Tot de staking werd eerder deze week opgeroepen door de vakbond Ufo omwille van een sociaal conflict. De geschrapte vluchten vertegenwoordigen ruim een vijfde van de in totaal 6.000 vluchten die donderdag en vrijdag gepland zijn.

De staking heeft alleen betrekking op de vluchten van het Lufthansa-merk. Vluchten van andere maatschappijen van de groep, zoals Austrian Airlines, Swiss en ook Brussels Airlines, worden niet getroffen.

Van de geplande 13 vertrekkende vluchten donderdag zijn er 6 die vliegen (5 naar München en 1 naar Frankfurt) en 7 die geannuleerd zijn. Bij de inkomende vluchten is dat hetzelfde aantal. In totaal zijn dus 14 vluchten geannuleerd donderdag. Voor vrijdag heeft de luchthaven nog geen informatie. Die dag zijn bij Lufthansa eveneens 13 vluchten van en 13 vluchten naar Brussels Airport gepland. De Duitse luchtvaartmaatschappij liet woensdag weten op donderdag en vrijdag in totaal 1.300 vluchten te schrappen door de staking van het cabinepersoneel. Ongeveer 180.000 passagiers zullen getroffen zijn, zo meldde Lufthansa. Tot de staking werd eerder deze week opgeroepen door de vakbond Ufo omwille van een sociaal conflict. De geschrapte vluchten vertegenwoordigen ruim een vijfde van de in totaal 6.000 vluchten die donderdag en vrijdag gepland zijn. De staking heeft alleen betrekking op de vluchten van het Lufthansa-merk. Vluchten van andere maatschappijen van de groep, zoals Austrian Airlines, Swiss en ook Brussels Airlines, worden niet getroffen.