Het personeel van het farmabedrijf eist betere voorwaarden voor de 59 werknemers uit onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijven die moeten vertrekken. Het Japanse moederbedrijf Fujirebio kondigde halfweg januari aan dat 80 werknemers worden ontslagen omdat een aantal onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten stopgezet worden. Fujirebio kocht Innogenetics in juli 2010 voor 87 miljoen euro van het Amerikaanse Abbott

De ontslagronde werd ondertussen beperkt tot 58 werknemers, onder meer doordat een Japans product hier verder ontwikkeld wordt en door het intern invullen van openstaande vacatures.

Dinsdag verwierp het personeel unaniem een directievoorstel tot sociaal akkoord. Wellicht gaat het personeel donderdag opnieuw aan de slag. De directie zal dan meedelen welke personeelsleden moeten vertrekken. De vakbondsvertegenwoordigers die ontslagen werden, zijn al op de hoogte gebracht.

Het personeel van het farmabedrijf eist betere voorwaarden voor de 59 werknemers uit onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijven die moeten vertrekken. Het Japanse moederbedrijf Fujirebio kondigde halfweg januari aan dat 80 werknemers worden ontslagen omdat een aantal onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten stopgezet worden. Fujirebio kocht Innogenetics in juli 2010 voor 87 miljoen euro van het Amerikaanse AbbottDe ontslagronde werd ondertussen beperkt tot 58 werknemers, onder meer doordat een Japans product hier verder ontwikkeld wordt en door het intern invullen van openstaande vacatures. Dinsdag verwierp het personeel unaniem een directievoorstel tot sociaal akkoord. Wellicht gaat het personeel donderdag opnieuw aan de slag. De directie zal dan meedelen welke personeelsleden moeten vertrekken. De vakbondsvertegenwoordigers die ontslagen werden, zijn al op de hoogte gebracht.