Volgens de vakbonden ABVV en ACV wordt de stakingsoproep door alle arbeiders gevolgd. "De staking is totaal", aldus vakbondsman Patrick Vanderhaeghe. De poorten zouden geblokkeerd blijven tot ongeveer 22 uur.

Een delegatie van de bonden werd dinsdag ontvangen bij Brussels minister van Werk Benoît Cerexhe. Die zou hen beloofd hebben het dossier aandachtig te zullen volgen. "Vooral omdat de herstructurering gevolgen zou hebben voor de werkgelegenheid in Brussel", zegt Vanderhaeghe. Volgens de ACV-afgevaardigde is een meerderheid van de getroffen werknemers laaggeschoold en Brusselaar.

Aan het kabinet van de minister demonstreerden zo'n 200 werknemers van Godiva.

Donderdag staat een ontmoeting met de directie en met de bedrijfsrevisor geprogrammeerd. Afhankelijk van de uitkomst zullen de bonden zich beraden over eventuele nieuwe acties. Hun bedoeling is in elk geval om de volledige tewerkstelling bij Godiva te behouden.

Volgens de vakbonden ABVV en ACV wordt de stakingsoproep door alle arbeiders gevolgd. "De staking is totaal", aldus vakbondsman Patrick Vanderhaeghe. De poorten zouden geblokkeerd blijven tot ongeveer 22 uur. Een delegatie van de bonden werd dinsdag ontvangen bij Brussels minister van Werk Benoît Cerexhe. Die zou hen beloofd hebben het dossier aandachtig te zullen volgen. "Vooral omdat de herstructurering gevolgen zou hebben voor de werkgelegenheid in Brussel", zegt Vanderhaeghe. Volgens de ACV-afgevaardigde is een meerderheid van de getroffen werknemers laaggeschoold en Brusselaar. Aan het kabinet van de minister demonstreerden zo'n 200 werknemers van Godiva. Donderdag staat een ontmoeting met de directie en met de bedrijfsrevisor geprogrammeerd. Afhankelijk van de uitkomst zullen de bonden zich beraden over eventuele nieuwe acties. Hun bedoeling is in elk geval om de volledige tewerkstelling bij Godiva te behouden.