Daarnaast ligt het stroef lopen van de onderhandelingsgesprekken tussen de vakbond en het Amerikaanse bedrijf mee aan de basis van de staking. De vakbond probeert al maanden zonder succes een loonovereenkomst te bedingen voor het personeel met voorwaarden zoals in de detailhandel en postorderbedrijven.

Amazon weigert echter in te gaan op de eisen en voert aan dat de webwinkel tot de logistieke sector behoort.

In Graben en Rheinberg ging de staking om 5 uur van start, bij de aanvang van de ochtendshift. De vakbond roept het personeel op om nog tot dinsdagavond te staken. (Belga/NS)

Daarnaast ligt het stroef lopen van de onderhandelingsgesprekken tussen de vakbond en het Amerikaanse bedrijf mee aan de basis van de staking. De vakbond probeert al maanden zonder succes een loonovereenkomst te bedingen voor het personeel met voorwaarden zoals in de detailhandel en postorderbedrijven. Amazon weigert echter in te gaan op de eisen en voert aan dat de webwinkel tot de logistieke sector behoort.In Graben en Rheinberg ging de staking om 5 uur van start, bij de aanvang van de ochtendshift. De vakbond roept het personeel op om nog tot dinsdagavond te staken. (Belga/NS)