De stakingsaanzegging kwam er nadat er tijdens een verzoeningsvergadering geen vooruitgang werd geboekt in de onderhandelingen over een nieuwe arbeidsorganisatie. Dat verklaarde Myriam Delmée van de socialistische vakbond (Setca) maandag aan het persagentschap Belga. De aanzegging loopt binnen twee weken af.

Volgens Delmée werd er tijdens de verzoeningsvergadering enkel over de loonbarema's onderhandeld. "De directie stelde echter minder voor dan vorige week", zegt Delmée. "Als de directie niet met een ander voorstel komt, zal er een stakingsactie volgen," luidt het.

In een reactie verklaart een woordvoerder van de warenhuisketen de weigering van de vakbonden op de baremavoorstellen niet te begrijpen. De directie van Delhaize benadrukt zijn wil om tot een akkoord te komen, klinkt het. "Aangezien we niet in sectoriële onderhandelingen zitten, hoefden we dit voorstel niet op tafel te leggen. We zijn dus stomverbaasd over de weigering van de vakbonden vanochtend aangezien het voorstel een duidelijke verbetering was tegenover de vorige versies", aldus de woordvoerder. De directie zou een verhoging van de loonmassa met 1,8 procent voor 5,6 miljoen euro voorgesteld hebben. In ruil daarvoor wil de directie polyvalentie van de werknemers, "wat vandaag de dag normaal is in veel distributiegroepen".

Vrijdag 15 oktober werd er al in zes Delhaize-winkels gestaakt uit protest tegen de geblokkeerde onderhandelingen over de nieuwe arbeidsorganisatie.

De stakingsaanzegging kwam er nadat er tijdens een verzoeningsvergadering geen vooruitgang werd geboekt in de onderhandelingen over een nieuwe arbeidsorganisatie. Dat verklaarde Myriam Delmée van de socialistische vakbond (Setca) maandag aan het persagentschap Belga. De aanzegging loopt binnen twee weken af. Volgens Delmée werd er tijdens de verzoeningsvergadering enkel over de loonbarema's onderhandeld. "De directie stelde echter minder voor dan vorige week", zegt Delmée. "Als de directie niet met een ander voorstel komt, zal er een stakingsactie volgen," luidt het.In een reactie verklaart een woordvoerder van de warenhuisketen de weigering van de vakbonden op de baremavoorstellen niet te begrijpen. De directie van Delhaize benadrukt zijn wil om tot een akkoord te komen, klinkt het. "Aangezien we niet in sectoriële onderhandelingen zitten, hoefden we dit voorstel niet op tafel te leggen. We zijn dus stomverbaasd over de weigering van de vakbonden vanochtend aangezien het voorstel een duidelijke verbetering was tegenover de vorige versies", aldus de woordvoerder. De directie zou een verhoging van de loonmassa met 1,8 procent voor 5,6 miljoen euro voorgesteld hebben. In ruil daarvoor wil de directie polyvalentie van de werknemers, "wat vandaag de dag normaal is in veel distributiegroepen". Vrijdag 15 oktober werd er al in zes Delhaize-winkels gestaakt uit protest tegen de geblokkeerde onderhandelingen over de nieuwe arbeidsorganisatie.