De waarschuwing komt van bpost zelf.

Bpost zal vandaag- vrijdag 10 juni - en dit weekend al zoveel mogelijk brieven en pakjes vervoeren naar de distributiecentra.

Zondagnacht worden aan de postsorteercentra namelijk stakingsposten verwacht en is geen transport meer mogelijk, met als gevolg een verstoorde postbedeling maandag.

Dinsdagochtend zijn de postsorteercentra weer open, maar zal zeer weinig transport mogelijk zijn. Met als gevolg ook dinsdag een verstoorde postbedeling wegens het beperkte volume. De hinder, zo verwacht een bpost-woordvoerster, zal enkele dagen duren. In sommige regio's kan het mogelijk tot vrijdag duren voor alle problemen zijn opgelost.

De kranten zullen maandag en dinsdag wel overal uitgereikt worden. De christelijke en socialistische vakbonden ACV en ACOD roepen op tot een 24 urenstaking bij bpost op 13 juni.

De bonden voeren actie omdat er volgens hen maar geen oplossing komt voor uiteenlopende problemen op de werkvloer. De bonden verwijzen bijvoorbeeld naar een nijpend personeelstekort, een onwerkbare organisatie, de toenemende productiviteitsdrang, een gebrek aan sociale dialoog en de toegenomen inzet van zelfstandigen.

Ook de vroegtijdig uitgelekte en uiteindelijk afgesprongen deal met PostNL heeft tot ongerustheid geleid op de werkvloer. (Belga/BO)

De waarschuwing komt van bpost zelf.Bpost zal vandaag- vrijdag 10 juni - en dit weekend al zoveel mogelijk brieven en pakjes vervoeren naar de distributiecentra. Zondagnacht worden aan de postsorteercentra namelijk stakingsposten verwacht en is geen transport meer mogelijk, met als gevolg een verstoorde postbedeling maandag. Dinsdagochtend zijn de postsorteercentra weer open, maar zal zeer weinig transport mogelijk zijn. Met als gevolg ook dinsdag een verstoorde postbedeling wegens het beperkte volume. De hinder, zo verwacht een bpost-woordvoerster, zal enkele dagen duren. In sommige regio's kan het mogelijk tot vrijdag duren voor alle problemen zijn opgelost. De kranten zullen maandag en dinsdag wel overal uitgereikt worden. De christelijke en socialistische vakbonden ACV en ACOD roepen op tot een 24 urenstaking bij bpost op 13 juni. De bonden voeren actie omdat er volgens hen maar geen oplossing komt voor uiteenlopende problemen op de werkvloer. De bonden verwijzen bijvoorbeeld naar een nijpend personeelstekort, een onwerkbare organisatie, de toenemende productiviteitsdrang, een gebrek aan sociale dialoog en de toegenomen inzet van zelfstandigen. Ook de vroegtijdig uitgelekte en uiteindelijk afgesprongen deal met PostNL heeft tot ongerustheid geleid op de werkvloer. (Belga/BO)