Volgens Rudi Tourlamain van de liberale vakbond is er dinsdagnamiddag overleg opgestart tussen de verkeersleiders en gedelegeerd bestuurder van Belgocontrol Jean-Claude Tintin. De concrete aanleiding voor de stakingsactie was de aangekondigde verhuis van twee verkeersleiders vanuit Charleroi naar Brussel. Maar dat is niet de enige reden. Tourlamain spreekt ook over financiële problemen bij Belgocontrol en een algemene onvrede over het management.

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe riep de stakende luchtverkeersleiders dinsdagnamiddag in een open brief op hun acties "ten spoedigste" te beëindigen. Schouppe vreest dat de staking het overleg binnen de ministerraad over de problemen van Belgocontrol zal bemoeilijken.

Vluchten geannuleerd

Brussels Airlines annuleert zijn vluchten tot woensdag 14.00 uur. Een uitzondering wordt gemaakt voor de inkomende Afrika-vluchten. Aanvankelijk waren de vluchten geannuleerd tot 19.00 uur, maar wegens de onzekerheid besliste Brussels Airlines dit te verlengen tot woensdag 14.00 uur. Het gaat om 125 vertrekkende en 125 aankomende vluchten. Passagiers wordt aangeraden niet naar de luchthaven te komen en contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen voor meer informatie.

Op de luchthaven van Charleroi zijn de meeste vertrekkende vluchten van dinsdag geannuleerd, met uitzondering van de vlucht van 15.25 uur naar Oujda, van 15.30 uur naar Tanger, van 19.25 uur naar Casablanca (alle in Marokko) en de vlucht van 20.50 uur naar Warschau (Polen). Lagekostenmaatschappij Rynanair heeft de vluchten vanaf 14.00 uur geannuleerd. Jetairfly en Airarabia leiden hun vluchten om naar het Noord-Franse Rijsel. Ook de meeste inkomende vluchten zijn geschrapt.

Op de luchthaven van Luik was dinsdag geen enkel vertrek voorzien en bij de aankomsten wordt de vlucht van Corfou (Griekenland) van 15.40 uur naar elders afgeleid, die uit Enfidha (Tunesië) van 20.15 uur blijft nog wel gepland.

Op de luchthaven van Deurne was dinsdagnamiddag rond 14u30 wel nog vliegverkeer mogelijk. Daar bleven de luchtverkeersleiders tot nader order aan de slag.

De luchtverkeersleiders van Belgocontrol hadden dinsdagmiddag in een nota aan de luchthaven van Oostende en aan de piloten laten weten dat ze momenteel enkel nog noodlandingen zullen afhandelen.

Volgens Rudi Tourlamain van de liberale vakbond is er dinsdagnamiddag overleg opgestart tussen de verkeersleiders en gedelegeerd bestuurder van Belgocontrol Jean-Claude Tintin. De concrete aanleiding voor de stakingsactie was de aangekondigde verhuis van twee verkeersleiders vanuit Charleroi naar Brussel. Maar dat is niet de enige reden. Tourlamain spreekt ook over financiële problemen bij Belgocontrol en een algemene onvrede over het management. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe riep de stakende luchtverkeersleiders dinsdagnamiddag in een open brief op hun acties "ten spoedigste" te beëindigen. Schouppe vreest dat de staking het overleg binnen de ministerraad over de problemen van Belgocontrol zal bemoeilijken.Vluchten geannuleerdBrussels Airlines annuleert zijn vluchten tot woensdag 14.00 uur. Een uitzondering wordt gemaakt voor de inkomende Afrika-vluchten. Aanvankelijk waren de vluchten geannuleerd tot 19.00 uur, maar wegens de onzekerheid besliste Brussels Airlines dit te verlengen tot woensdag 14.00 uur. Het gaat om 125 vertrekkende en 125 aankomende vluchten. Passagiers wordt aangeraden niet naar de luchthaven te komen en contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen voor meer informatie. Op de luchthaven van Charleroi zijn de meeste vertrekkende vluchten van dinsdag geannuleerd, met uitzondering van de vlucht van 15.25 uur naar Oujda, van 15.30 uur naar Tanger, van 19.25 uur naar Casablanca (alle in Marokko) en de vlucht van 20.50 uur naar Warschau (Polen). Lagekostenmaatschappij Rynanair heeft de vluchten vanaf 14.00 uur geannuleerd. Jetairfly en Airarabia leiden hun vluchten om naar het Noord-Franse Rijsel. Ook de meeste inkomende vluchten zijn geschrapt. Op de luchthaven van Luik was dinsdag geen enkel vertrek voorzien en bij de aankomsten wordt de vlucht van Corfou (Griekenland) van 15.40 uur naar elders afgeleid, die uit Enfidha (Tunesië) van 20.15 uur blijft nog wel gepland. Op de luchthaven van Deurne was dinsdagnamiddag rond 14u30 wel nog vliegverkeer mogelijk. Daar bleven de luchtverkeersleiders tot nader order aan de slag.De luchtverkeersleiders van Belgocontrol hadden dinsdagmiddag in een nota aan de luchthaven van Oostende en aan de piloten laten weten dat ze momenteel enkel nog noodlandingen zullen afhandelen.