In twee Duitse vestigingen van onlinewinkel Amazon wordt opnieuw het werk neergelegd. Er gaat een tweedaagse staking in waartoe de vakbond Verdi opgeroepen had. De vakbond pleit er voor een beter loon.

De staking treft de vestigingen in Bad Hersfeld en Leipzig. In Bad Hersfeld rekent Verdi op 400 tot 1.000 stakers. Er werken in het verzendcentrum meer dan 3.300 werknemers.

In Leipzig gingen 250 werknemers niet aan de slag, zowat de helft van de ochtendshift. Er werken ongeveer 2.000 mensen.

Verdi vraagt lonen volgens de voorwaarden in de detailhandel en de postordersector, maar Amazon houdt het op lonen uit de logistieksector.

Amazon telt in Duitsland acht vestigingen, goed voor 9.000 werknemers. Op korte tijd waren er reeds verschillende stakingsacties. (Belga/TE)

In twee Duitse vestigingen van onlinewinkel Amazon wordt opnieuw het werk neergelegd. Er gaat een tweedaagse staking in waartoe de vakbond Verdi opgeroepen had. De vakbond pleit er voor een beter loon. De staking treft de vestigingen in Bad Hersfeld en Leipzig. In Bad Hersfeld rekent Verdi op 400 tot 1.000 stakers. Er werken in het verzendcentrum meer dan 3.300 werknemers. In Leipzig gingen 250 werknemers niet aan de slag, zowat de helft van de ochtendshift. Er werken ongeveer 2.000 mensen. Verdi vraagt lonen volgens de voorwaarden in de detailhandel en de postordersector, maar Amazon houdt het op lonen uit de logistieksector. Amazon telt in Duitsland acht vestigingen, goed voor 9.000 werknemers. Op korte tijd waren er reeds verschillende stakingsacties. (Belga/TE)